hu en
2023. Július 03. 13:10  -  fehervarfc.hu   -   Fotó: fehervarfc.hu
Fiatalok a pályán

A DAC elleni szombati edzőmérkőzésen a második félidőben szinte kizárólag magyar tehetségek alkották a csapatot.

A szombati, Dunaszerdahely elleni mérkőzés második félidejében a 60. perctől kezdve Emil Rockovot leszámítva kizárólag magyar fiatalok alkották a Vidi csapatát. Közülük Kovács Bence, Menyhárt Zsombor és Pető Milán már az NB I-ben bemutatkozhattak, a 2006-os születésű Ambach Arnold tavasszal a Siófok elleni felkészülési mérkőzésen játszott, a 2004-es U19-es válogatott csatár, Tóth Tamás Vid pedig már 2021-ben duplázott a Sárosd elleni edzőmeccsen. Többen viszont első alkalommal léptek pályára a Vidi első csapatában.

Bedics Tamás:

A 18 éves játékos a védelem baloldalára érkezett szombaton, Kalocsán tanulta a futball alapjait majd három évet a Főnixben focizott. Az előző szezonban U19-es csapatunk alapembere volt, 22 bajnoki lépett pályára, 20-szor kezdőként

Kiss Marcell:

A 17 esztendős tehetség a hátsó alakzat jobb szélén játszott, 2020 februárjában került Veszprémből a Vidihez. A mögöttünk hagyott szezonban U17-es együttesünk tagjaként 22 meccsen egy gólt szerzett, az U19-ben két alkalommal lépett pályára. Ikertestvére, Ádám a kispadon ült szombaton, aznap délelőtt azonban pályára lépett a Vidi II-ben az Iváncsa elleni edzőmeccsen.

Husvéth Ádám:

Az NB III-as csapatunkat erősítette tavaly Husvéth Ádám, aki a 60. percben állt be a DAC ellen. A 20 esztendős hátvéd Sárszentmiklósról érkezett 2014-ben a Vidihez, a 2022/2023-as idényben 21 NB III-as meccsen játszott.

Ódor Marcell:

A 17 éves fehérvári játékos nálunk kezdett focizni, majd egy Főnixes kitérő után 2020-ban tért vissza a Vidihez. Az U17-ben 24, az U19-ben 5 meccsen kapott szerepet - szombaton fél órát kapott Bartosz Grzelaktól a bizonyításra (Marcell a kép közepén látható, a két két oldalán Ambach Arnold és Tóth Tamás Vid szerepel).

Kecskés Máté:

Az U17-es csapat védekező középpályása saját korosztályában 24 meccsen egy gólt szerzett, négy meccsen pályára lépett az U19-ben is, egy alkalommal kispadon ült az NB III-ban. 2012 óta a Vidiben focizik, Top Talent sorozatunkban külön is forgattunk vele.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek