hu en
MOL Aréna Sóstó

2018. november 21-én adták át a megújult székesfehérvári stadiont, ami ettől a naptól kezdve a MOL Aréna Sóstó nevet viseli.

2015. decemberében játszotta utolsó mérkőzését a Vidi a Sóstói Stadionban (a Paks gárdáját győztük le 1-0-ra Géresi Krisztián első NB I-es találatával bajnokin), majd a játékosok és a szurkolók helyét a munkagépek vették át. Csapatunk közel három év után költözhetett vissza székesfehérvári otthonába, a megúlult létesítmény 2018. november 21-től a MOL Aréna Sóstó nevet viseli. 

Stadiontörténet

Több mint 50 évvel ezelőtt, 1967. szeptember 20-án avatták fel a Sóstói Stadiont (korábban már kétszer is játszott itt ideiglenesen klubunk) a VT Vasas—Erfurt mérkőzéssel. Az első gólunkat az új létesítményben Bognár Ferenc szerezte.

Az első bajnoki mérkőzést Sóstón az 1967-es NB I/B bajnokság utolsó fordulójában játszották. Az ellenfél a Kecskemét volt, 3:0-ra győztünk. 1975 őszén ismét átalakítást végeztek, az állóhelyet bővítették. 1978-tól esti mérkőzésre is alkalmas lett a pálya: elkészült Magyarország egyik legjobb világításával rendelkező stadionja. Az első lámpafényes meccset 1978. október 18-án játszották: Videoton - Honvéd 1-0, gólszerző Nováth György. 1982-ben újra átalakították a stadiont, amely akkoriban az ország egyik legszebb sportlétesítménye volt.

2002-ben, a régi főlelátót teljesen lebontották, s az új, korszerű építményt 2005-ben adták át. A Vidi itt szerezte meg története első bajnoki címét 2011-ben és itt rendezték 2012 őszén az Európa Liga csoportkörének hazai meccseit is, amikor a portugál Sportingot és a svájci Baselt is legyőztük.

2016 elején kezdődött az egész stadion újjáépítése, és egy modern, 21. századi, minden igényt kielégítő létesítmény született 2018. november 21-re. Az elmúlt közel 3 évben nemcsak az új stadion épült fel, de az egész városrész, köztük a Sóstói természetvédelmi terület is megújult.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek