hu en
"Veled a gondban, veled a jóban..."

Itt a Vidi új bevonuló zenéje! Ne aggódjon, ismerős lesz!

Az Ultras Band nótáját Mits Gergely és Romhányi Áron hangszerelték újra, és profi stúdiókörülmények között vették fel az RBD tagjainak közreműködésével. Szurkolóink a szombati, Újpest elleni mérkőzésen természetesen már hallhatják és énekelhetik is a Pancho Arénában! Ha nem szeretne szombatig várni, akkor kattintson az alábbi videóra a meghallgatáshoz. 

"A játékosok pályáravonulása a mérkőzést megelőző legizgalmasabb pillanatok egyike, mindenki felfokozott állapotba kerül a stadionban. Óriási pluszt ad a játékosoknak, amikor a játékoskijárón kilépve meglátják a szurkolókat, és a hangerőből is érzik, hogy mellettük állnak. Korábban többször is megpróbálkoztunk egyedi bevonulózene megírásával, azonban egyiket sem éreztük igazán megfelelőnek. Ezúttal egy kicsit más szempontokkal futottunk neki a feladatnak. Célunk volt, hogy egy olyan dallamot találjunk, amit már ismernek a szurkolók, ami könnyen megjegyezhető és énekelhető, akár első hallás után is. A célok újragondolása után azonnal egyértelművé vált, hogy a „Veled az úton” című dal lehet a megfelelő választás. Ezt szerettük volna egy kicsit ünnepélyesebb hangszerelésben életre kelteni. Fontosnak tartottuk, hogy fehérvári zeneszerzőkkel és zenészekkel dolgozzunk, így nagy öröm volt, hogy Mits Gergő azonnal elfogadta a felkérést. A dal további különlegessége, hogy a stúdióban a szurkolóink énekelték fel az énekrészeket, sőt egyes hangszereket is ők játszottak fel!" - mondta Várkonyi Ádám, a klub marketingigazgatója.

"Számunkra nem is volt kérdés, hogy ez megfelelő választás az új bevonulózenének, hiszen a szurkolók nagyon megszerették az elmúlt években. Talán ez a nóta szól mindig a leghangosabban a lelátón. A szöveget annak idején mi írtuk, de a dallamot több lelátói dalból állítottuk össze. Az volt a célunk, hogy olyan bevonulózene szülessen meg, amely alkalmas arra, hogy az egész stadion együtt tudja énekelni. A dalt hárman, Peró, Hidró és jómagam énekeltük fel, Matyi dobolt, Bálint pedig trombitán játszott- fogalmazott Izsay Donát, az RBD és az Ultras Band frontembere.

"Ez volt az első ilyen jellegű munkánk, amikor egy futballcsapat bevonulózenéjét kellett újrahangszerelnünk. Nem volt azonban teljesen ismeretlen terep számunkra a Vidi, hiszen Azurák Csaba "Az utolsó kupadöntő" című dokumentumfilmjének a főcímdalát Romhányi Áronnal mi készítettük. Mivel mindketten székesfehérváriak vagyunk, így komoly érzelmi töltete is volt számunkra ennek a munkának, akárcsak a bevonulózene elkészítésének. Jó érzés, hogy a saját városunk csapatának segíthettünk ilyen módon. Nagyon jó élmény volt együtt dolgozni stúdióban a szurkolókkal. Eleinte kicsit féltem ettől a projekttől, hiszen amatőr embereket bevinni stúdió körülmények közé az mindig kétélű dolog, és általában nem szokott jó vége lenni. Ebben az esetben azonban erről szó sem volt, a srácok hatalmas önbizalommal érkeztek, a végeredmény pedig önmagáért beszél. A munkafolyamat körülbelül három hónapig tartott. Először  eldúdolták a srácok, hogy milyen dallamra is gondolnak, ezt nekünk át kellett ültetni kottába, végül pedig zenekari kíséret mellett felvettük a dalt. Ezalatt a három hónap alatt több külföldi futballcsapat bevonulózenéjét is meghallgattuk, ezekből is igyekeztünk ihletet meríteni. A végeredményre büszke vagyok, és az Ultras Band tagjai is büszkék lehetnek rá" - nyilatkozta honlapunknak Mits Gergely.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek