hu en
2023. Július 01. 19:45  -  Óházy Bálint   -   Fotó: fehervarfc.hu
Vereség az első felkészülési mérkőzésünkön a DAC ellen

Lejátszotta első nyári edzőmérkőzését csapatunk, a Dunaszerdahely elleni második félidőben sok fiatal játékosunk is játéklehetőséget kapott.

Barátságos, 2023-2024, Nyári felkészülési mérkőzések, Nyári felkészülésMeccs center 
0-5
(0-2)

Fehérvár FC:
Kovács Dániel (Rockov 46) -- Zeke (Bedics 46), Spandler (Husvéth 61), Larsen (Ódor 61), Csongvai Áron (Kiss M 46) -- Franck Bambock (Ambach Arnold 46), Pinto (Kovács 46) -- Schön (Pető Milán 46), Houri (Kecskés Máté 61), Kastrati (Menyhárt 46) -- Katona Mátyás (Tóth Tamás Vid 46)
Káčer 17, Kalmár 41, Ramadan 46, Ramadan 60, Trusa 79
FC DAC 1904:
Veszelinov -- Pinto (Gruszkowski 61), Kaša (Trusa 75), Brunetti (Risvanis 46), Andzouana (Mendez 46), Dimun (Vitális 46), Káčer (Riquelme 61), Kalmár (Urblík 75), Veselovský (Szolgai 61), Krstović (Záhradník 46), Ramadan (Čermák 75)
2023.07.01. SzékesfehérvárSóstói StadionJátékvezetők: Derdák MarcellKóbor PéterOrszág Péter

Csapatunk a múlt hétfőn kezdődött nyári felkészülési időszak alatti első edzőmérkőzését játszotta szombaton, ellenfelünk a szlovák bajnokság elmúlt szezonját a második helyen záró FC DAC 1904 volt. Kenan Kodro, Deybi Flores, Nikola Serafimov és Tobias Christensen válogatottbeli szereplése miatt még nem állhatott szakmai stábunk rendelkezésére, Fiola Attila és Szabó Levente műtét utáni rehabilitációját végzi, Hangya Szilveszter jelenleg felzárkóztatási edzésmunkát végez, míg Dárdai Palkó betegség miatt hagyott ki néhány edzést, ezért nem lépett ma pályára. Bartosz Grzelak vezetőedző a Kovács - Csongvai, Larsen, Spandler, Zeke - Pinto, Bambock - Kastrati, Houri, Schön - Katona kezdő tizenegyet küldte pályára, cserepadunkon pedig kivétel nélkül rendkívül fiatal mezőnyjátékosok vártak bevetésre.

A mérkőzés első nagy helyzete a vendégek előtt adódott a 2. percben, Kacer Miroslav lőtt 11 méterről nagy helyzetben mellé. Válaszul Houri szögletét Spandler fejelte fölé 8 méterről a 6. minutumban. Ezt követően Kalmár Zsolt előtt adódott két lehetőség, de előbb Csongvairól pattant le a lövése, majd egy eladott labda után közelről Kovácsba lőtt. A 17. percben Bambock adta el hátul a labdát, amely Kalmár elé került, lövését még bravúrral védte Kovács, de a kipattanóra Kacer érkezett és közelről nem hibázott (0-1). A 25. percben a vendégek részéről Pinto lőtt 5 méterről mellé, a 33.-ban Kristovic kapáslövése szállt mellé, a 35.-ben Csongvai lövését védte bravúrral a DAC kapusa. A 41. minutumban egy kontratámadás végén a labda Kalmár elé pattant, aki 16 méterről a hosszú alsóba helyezett (0-2), így kétgólos vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben a mieink nyolcat, a vendégek négyet cseréltek, ekkortól egy jóval fiatalabb, főként eddig az NB III-as csapatban, illetve az utánpótlás-bajnokságokban szereplő játékosok kaptak lehetőséget. Rockov - Kiss M., Larsen, Spandler, Bedics -  Kovács, Houri - Menyhárt, Ambach, Pető - Tóth T. V. összeállításban kezdtük a második játékrészt. Sajnos bő fél perc elteltével ismét betaláltak a dunaszerdahelyiek, Ramadan lövése Larsenről pattant a kapunkba (0-3). A 60. percben ismét ő villant, ekkor balról húzott befelé, majd 16 méterről a kapu hosszú oldalába lőtt (0-4). Ezt követően mindkét oldalon jött újabb három-három csere, nem sokkal később Pető szabadrúgása pattant szögletre. A 70. minutumban egy bal oldali beadás után Záhradník fejelt a kapufára, de közben Rockov szabálytalankodott vele szemben, így az ápolás után büntető következett - Ramadan a bal alsót célozta, kapusunk viszont kiütötte a labdát. A 79. percben Trusa verte meg Husvéthot a futóversenyben, majd higgadtan értékesítette a ziccert. Az utolsó tíz percbe lépve Kecskés Máté előtt adódott szépítési lehetőség, de 13 méterről fölé lőtt fiatal játékosunk. A mérkőzés utolsó nagy helyzete Risvanis előtt adódott, aki üresen érkezett egy bal oldali beadásra, de közelről fölé lőtt.

A mérkőzés így a DAC ötgólos sikerével ért véget, csapatunk következő edzőmeccsét jövő szombaton 16:30-tól az Eszék ellen játssza a horvátországi Muraszentmártonban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek