hu en
2023. Június 30. 09:41  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A DAC ellen játszunk nemzetközi felkészülési mérkőzést szombat délután

A felvidéki csapat ellen a 2010-es években hétszer is játszottunk edzőmeccset, négyszer nyertünk, két döntetlen mellett egy alkalommal vereséget szenvedtünk. 

Szombat délután 17:30-kor az FC DAC 1904 ellen játsszuk az első nyári felkészülési mérkőzésünket Sóstón, zárt kapuk mögött, a találkozót a vendég csapat élőben fogja közvetíteni.

Felvidéki ellenfelünk a legutóbbi szezonban a szlovák bajnokság második helyén végzett két ponttal lemaradva a bajnok Slovan mögött. 

Történetünk során eddig 17 alkalommal mérkőztünk meg az FC DAC 1904 csapatával, öt győzelem és hat döntetlen mellett hat alkalommal vereséget szenvedtünk. 2010 óta hétszer is játszottunk egymás ellen felkészülési meccset, ezek közül négyet megnyertünk, kétszer döntetlent játszottunk, egyszer pedig kikaptunk. Utoljára négy éve, 2019-ben mérkőztünk meg a felvidéki csapattal, akkor Nego duplájával és Juhász Roland találatával 3-1-re nyertünk Felcsúton. 

Az EKL-selejtezőre készülő FC DAC 1904 - amely az első körben a grúz bajnokság bronzérmesével találkozik - már lejátszott három felkészülési mérkőzést az elmúlt napokban. A szlovák másodosztályban szereplő FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa ellen 1-0-ra nyertek a kék-sárgák, míg az FC Zbrojovka Brno és az FC Rapid București ellen is 1-1-es döntetlen született. 

Az FC DAC 1904 keretének becsült összértéke meghaladja a 12,5 millió eurót. Legértékesebb futballistájuk a szerb-montenegrói állampolgárságokkal rendelkező Nikola Krstovic (2,2 millió euró), de a magyar válogatott Kalmár Zsolt becsült értéke is eléri az 1 millió eurót. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek