hu en
2011. Február 08. 12:00
Bozsovics: Megtaláltam a helyem a csapatban

A Siófok meccs után négy mérkőzésen nem állt a kapuban, de mára biztos alapembere lett a Videotonnak a montenegrói válogatott, Mladen Bozsovics.

- Nagy várakozás előzte meg a bemutatkozásodat a Videotonnál, ami aztán elég balszerencsésen sikerült. Akkor sokan azt mondták, nem érte meg idehozni téged. Mára azonban bebizonyítottad, ez nem így van…
+ Minden játékosnak idő kell ahhoz, hogy beilleszkedjen egy új csapatba – megismerje a társakat, a nyelvet, a helyet, a szokásokat. Ez így normális. Ennek is betudható az, hogy az őszi szezon elején nem voltam jó formában, nem tudtam azt a teljesítményt nyújtani a kapuban, amire egyébként képes vagyok. A Siófok meccs után ki is kerültem a csapatból, ám a következő lehetőséget igyekeztem megragadni a bizonyításra, s ez sikerült is. A helyzetem hétről hétre könnyebb lett, ahogy megismertem a srácokat és a csapat játékát, úgy tudtam egyre jobban beilleszkedni és azt nyújtani, amit valóban tudok. Mára megtaláltam a helyem a csapatban és jól érzem magam a Vidiben.
- Teljesítményed javulásához és önbizalmad növekedéséhez nyilvánvalóan nagymértékben hozzájárult montenegrói válogatottságod. Így van?
+ Valóban volt egy hat mérkőzésből álló sorozat, amikor nem kaptam egyetlen gólt sem a nemzeti tizenegyben. Egy ilyen jó széria szerintem bármelyik játékosra jó hatással lenne. Örültem neki, hogy jó kritikákat kaptam a nemzetközi sajtóban is. Érkeztek ajánlatok is más csapatoktól értem, de arról nem tudok, hogy konkrétumokig jutottak volna. Ezeket nem sajnálom, mert nem gondoltam arra, hogy máris elhagynám a fehérvári egyesületet, ahová még két és fél évig szóló szerződés köt.
- Miközben a válogatottban sorra hoztad le a meccseket kapott gól nélkül, a Vidiben ez nem sikerült. Végül beígértek neked egy üveg pezsgőt, amennyiben az egyik meccsen nem rezdül meg a háló mögötted. Megkaptad?
+ Igen, persze! A felvetett kérdésre reagálva – volt egy olyan időszak, amikor szinte minden bajnokin büntetőből kaptunk gólt. Így volt ez a Szolnok, a Haladás, a Paks, és a Kecskemét ellen is. A kapus nyilvánvaló célja, hogy ne kapjon gólt. Ahhoz viszont, hogy ez így is legyen, szerencse is kell. Végül aztán az Újpest elleni, hazai mérkőzést sikerült kapott gól nélkül lehozni, sőt az előrehozott tavaszi fordulóban a Siófok ellenit is, így természetesen megkaptam a következő héten a beígért, öt literes pezsgőt. Nagyon remélem, hogy a folytatásban is kevésszer kell majd a hálóba nyúlnom!
- Ha már a bajnokságnál tartunk, hogyan láttad a csapat őszi szerpelését és mit vársz a tavasztól?
+ Úgy érzem, ahogy haladt előre a bajnokság úgy játszottunk egyre jobban, magabiztosabban. A védelmünk egyértelműen javult, persze mindig van, amin lehet még javítani. Sokat számított, hogy jöttek a győzelmek, amelyek erősítették, növelték az egész csapat önbizalmát. Fontos, hogy tavasszal folytassuk az ősszel megkezdett jó szériát, hiszen csak így lehetünk bajnokok. Itt az edzőtáborban is sokat gyakorolunk és azon dolgozunk, hogy jó formába lendüljünk, megnyerjük a Vasas elleni első bajnokinkat és aztán a többin is hozzuk az eredményeket.
 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek