hu en
2022. Július 01. 13:57  -  Óházy Bálint   -   Nemzeti Sport   -   Fotó: molfehervarfc.hu
RÓLUNK ÍRTÁK
Michael Boris: "Ausztriában nagyobb hangsúlyt kap a taktika és az automatizmusok begyakorlása"

Vezetőedzőnk a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a felkészülésről és az új szezon céljairól.

A Dunaújváros és az Ajka ellen megnyert felkészülési mérkőzéseket követően, az ausztriai edzőtábor előtt a Nemzeti Sportnak adott interjút csapatunk vezetőedzője, Michael Boris.

"Eddig többnyire az erőnléti felkészítés állt a középpontban, kevesebb szerep jutott a taktikának, de ebbe az is belejátszott, hogy csonka kerettel dolgoztunk. Mostanra szinte az összes válogatott játékos visszatért, úgyhogy Ausztriában nagyobb hangsúlyt kap a taktika és az automatizmusok begyakorlása. Ez lesz az első tétmeccsünkig hátralévő három hét legfontosabb feladata, Ausztriában ráadásul három erős ellenféllel szemben mérhetjük le, hol tartunk a felkészülésben. Szeretném, ha ugyanaz jellemezne minket, mint az előző bajnokság utolsó kilenc fordulójában: bármelyik játékos is szerepel a kezdőcsapatban, mindenki pontosan tudja, hogy az adott poszton mi a feladata" - mondta Michael Boris, aki az új szezon céljairól is beszélt.

"Az MTK vezetőedzőjeként sem beszéltem helyezésről, kizárólag pontokról. Az előző bajnokság utolsó kilenc fordulójában veretlenek maradtunk, tizenkilenc pontot szereztünk. Egyelőre az a cél, hogy a következő idényben minden körben összeszedjünk ennyit. Ha ez sikerül háromszor, ötvenhét pontnál járnánk, amivel garantáltan harcban lennénk a nemzetközi kupaindulást érő helyekért és talán az ezüstéremért is. Beszélhetünk arról is, hogy szeretnénk döntőbe jutni a Magyar Kupában, de ez a bajnokság többi tizenegy csapatára ugyanúgy érvényes. Most annak van itt az ideje, hogy szerények legyünk és reális célokat határozzunk meg."

A teljes interjú elolvasható ide kattintva.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek