hu en
2020. Április 14. 12:16  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Tímár Krisztián: "A legrosszabbkor jött a szünet, de az egészség a legfontosabb"

NB III-as csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a kényszerű szünetről és a bajnokság lehetséges folytatásáról. 

- NB III-as csapatunk szempontjából nem jött jókor a világjárvány miatti leállás, hiszen az utolsó bajnokin a listavezető Érd otthonában sikerült 2-1-re nyernünk. Hogyan telnek a mostani hetek a játékosok számára?

Tényleg a legrosszabbkor jött ez a szünet, azonban az egészségnél nincs fontosabb. A téli felkészülésünk kifejezetten jól sikerült és bizakodva vártuk a tavaszi rajtot. A Veszprém ellen jól játszottunk, de ekkor még nem sikerült fölényünket győzelemre váltani, egy héttel később azonban győzni tudtunk a listavezető otthonában. Mindkét mérkőzésen csak 11-esből tudtak betalálni ellenfeleink a kapunkba. A jelenlegi helyzet példa nélküli, nagyon nehéz megmondani azt, hogy több hét, esetleg több hónap kihagyás után milyen állapotban tudja majd folytatni szereplését a csapat. A szakmai stábbal közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy a játékosok a lehető legjobb formában maradjanak. Minden héten pontos programot kap a csapat, melyet Tassy Áron erőnléti edzővel közösen állítunk össze és mivel kellően motivált társaságról van szó, biztos vagyok abban, hogy mindenki becsülettel el is végzi a feladatokat. A játékosok tisztában vannak azzal, hogy a saját jövőjükről van szó, nem azért dolgoznak ezekben a hetekben, mert mi elvárjuk ezt tőlük. Mindenképp úgy készülünk, hogy folytatódni fog az NB III-as bajnokság és szeretnénk ott folytatni, ahol pont egy hónappal ezelőtt, március 14-én abbahagytuk. 

- Amikor újra elkezdődnek majd az edzések, mennyi időre lesz szükség, hogy a csapat ismét olyan állapotba kerüljön, hogy bajnokit tudjon játszani?

Ezt reálisan akkor tudnám megválaszolni, ha látnám ismét a csapatot és felmérnénk a játékosok állapotát. Úgy gondolom, hogy körülbelül két hetet kellene együtt edzenünk, mielőtt ismét tétmérkőzést játszanánk. Erőnlétileg nem hiszem, hogy problémák lennének, erős, fiatal labdarúgók vannak a keretben, de már egy hónapja nem rúgtak labdába és ma még senki nem tudja megmondani, mikor edzhet újra együtt a csapat. 

- Az NB III-as együttes mellett az U19-es csapatunk szakmai munkáját is te felügyeled, mivel a két keretben elég nagy az átfedés. U19-es együttesünk is hasonlóan készül a folytatásra?

Így van, U19-es játékosaink is egyéni edzésterv szerint készülnek otthon. Az ő programjukat Farkas Gergő utánpótlás erőnléti edző, valamint Vajda Gusztáv, a csapat edzője állítják össze, de velük is folyamatosan konzultálok, így tisztában vagyok az elvégzett feladatokkal. 

- Számodra hogyan telnek most a hetek, vezetőedzőként hogy tudsz a folytatásra készülni?

Feleségemmel és három gyermekünkkel úgymond mini karanténban vagyunk a fehérvári otthonunkban. Szerencsére van egy szép nagy kertünk, ahol sok időt tudunk eltölteni. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magamat, ezért amikor csak időm engedi, akkor a szakirodalmat bújom. Az utóbbi években rengeteg anyagot gyűjtöttem össze, de érthető okokból szezon közben sosem volt annyi időm ezek tanulmányozására, mint most. Úgy gondolom, nem csak a játékosoknak kell otthon dolgozniuk ebben az időszakban, hanem nekünk edzőknek is. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek