hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 3-0
Taksony SE
Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2018-2019
Nyolcaddöntő - Visszavágó
2019.02.27., Szerda @ 18:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
1095 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Barna Gábor
Asszisztensek:
Máyer Gábor, Kiss Balázs
Tartalék játékvezető:
Bogár Gergő
90 +1.Vége a meccsnek!
89.Futács közei lövése akadt el Ivancsicsban. 
88.Szép játék végén Nikolov lőtt 16 méterről kapu fölé. 
82.Szemán helyére Győri állt be. 
79.Nego centerezett Bereczhez, aki 12 méterről laposan kapura lőtt, Ivancsics lábbal védett. 
74.Milanov ívelt Futácshoz, aki elől azonban tisztázni tudtak a vendég védők. 
70.Juhász helyére Nego állt be. 
69.Oldalszabadrúgást követően Juhász fejelt közelről kapura, a labda egy védő hátáról szögletre pattant. A sarokrúgás után Stopira fejese szállt kapu fölé. 
68.
 
66.Bene helyett Molnár a pályán. 
65.Nikolov lőtt 7 méterről, nagy helyzetben kapu fölé. 
62.Tóth György szerzett Juhász mellett labdát erőszakosan, majd éles szögből, nagy erővel kapu fölé bombázott. 
60.Hodzic cselezett a Taksony kapujától 17 méterre, majd kapura lőtt, de kissé pontatlanul, így a labda fölé szállt. 
55.Hangya-Milanov-Futács volt a labda útja, csatárunk lövésébe beleért egy védő, szöglet. A sarokrúgást követően Berecz kapáslövésébe Hodzic piszkált bele, így a labda a kapuban pihent meg, de a spori les miatt nem adta meg az újabb Vidi-gólt. 
49.Berecz kapott sárga lapot.
46.Félidőben kettőt cseréltünk: Huszti és Hadzic helyett Pátkai és Milanov álltak be.
45.Vége az első félidőnek. 
43.Tárkányi helyére Galambos állt be.
42.
 
42.GÓÓÓL!
Végig nagy fölényben futballozik csapatunk, ezúttal pedig Huszti Szabolcs akcióból is bevette a vendégek kapuját, közeli, bal lábas lövésével szemben Ivancsics tehetetlen volt. 
37.Szilágyi lőtt 23 méterről kapura, Tujvelnek bravúrral kellett védenie. 
33.
 
32.GÓÓÓL!
Hadzic
kényszerítőzött Juhásszal a vendégek kapujától 16 méterre, majd Hadzic jobbal gyönyörűen tekert a kapu bal sarkába. 
31.
 
29.Huszti szögletét követően Futács fejelt kapura, Ivancsics ezúttal hárított. 
26.GÓÓÓL!
Huszti Szabolcs
lőtt hatalmas gólt 17 méterről, szabadrúgásból, Ivancsicsnak esélye sem volt. 
25.Hamar kapott sárgát.
25.Nikolov távoli, nagy erejű lövését ütötte ki Ivancsics.
21.Az első 20 perc enyhe fehérvári fölényt hozott, de igazán nagy gólhelyzetet nem láthattunk még. 
17.Huszti beadását ezúttal Futács fejelte kapura az ötösről, Ivancsics magabiztosan védte a középre tartó fejest. 
15.
 
9.Szép játék végén Hodzic lőtt laposan kapura, egy védő lábáról a labda szögletre pattant. 
6.Hangya beadását fejelte Hodzic kapu mellé 8 méterről. 
3.Patály beadását húzta le Tujvel az ötösön belül nagyon magabiztosan. 
1.A vendégek kezdték a meccset!
-10.A Magyar Kupa-negyeddöntőjébe az alábbi csapatok jutottak eddig be: Ferencváros, Mezőkövesd, DVSC, Puskás Akadémia FC, Soroksár
-15.
 
-25.
Csapatunk két játékosa, Tamás Krisztián és Fiola Attila ezekben a percekben is dedikál a MOL Aréna Sóstóban található VidiShopban. 
-32.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Egy héttel ezelőtt Hodzic góljával 1-0-ra nyertünk a párharc első mérkőzésén idegenben. 
-50.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Székesfehérvárról, ahol 18 órakor kezdődik a Taksony SE elleni kupavisszavágó. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

“Igyekeztünk rotálni a csapatot, amennyire ez lehetséges. Az első félidőben sikerült három gólt szereznünk, és lezárnunk a mérkőzést, ez is fontos volt számunkra. Ami nem annyira tetszett, az az, hogy a második félidőben sok lehetőségünk kimaradt. De a többi dolog rendben volt. Esélyesként továbbjutottunk, most megyünk tovább előre. Szombaton is nagyon kemény meccs vár ránk, ahogy látjuk, hogy a sorozatos meccsterheléstől a pálya talaja is kicsit nehéz lett. Négy meccset nyertünk zsinórban, ezeken csak egy gólt kaptunk, most pedig már a Kisvárda elleni mérkőzésre helyezzük a fókuszt.”

Vezetőedzőnk kapott kérdést arra vonatkozóan is, hogy mit tudott a Taksonyról a párharc előtt, valamint hogyan látja az NB III-as csapatot most.

“Az NB III-as bajnokságnak csak azt a csoportját ismerem jobban, ahol a Vidi II is játszik, de természetesen beszereztünk meccsfelvételeket a Taksony őszi idényéről is. Ezekből indultunk ki, de persze tudtuk, hogy nagy volt a játékosmozgás náluk a tél folyamán. Egy küzdős, hajtós csapatot ismertem meg bennük.”

Szabados Tamás: 

“A múlt héten egy góllal kaptunk ki, de utána azt mondtam, hogy nem igazán vagyok megelégedve a csapattal. Most szerintem jobban futballoztunk. Igazából az, hogy 3-0 lett… inkább nem fejtem ki jobban, hogy mire gondolok, ezt a békát lenyelem. Ilyen topcsapatok nem biztos, hogy szükségük van olyan dolgokra, amik az első két gólnál történtek. Ettől függetlenül természetesen gratulálok a Vidinek, szerintem a legjobb versenyben lévő csapattól kaptunk ki. A sorsolásnál jól belenyúltunk, de összességében büszke vagyok a játékosaimra, a bajnokságban erre a teljesítményre majd lehet építeni.”

Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2018-2019
Nyolcaddöntő - Visszavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Február 27. 20:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
4-0-s összesítéssel jutottunk a Magyar Kupa negyeddöntőjébe

Huszti duplájával és Hadzic szép tekerésével 3-0-ra nyertünk hazai pályán az NB III-as Taksony ellen.

Szerdán este 18 órától a Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutásért mérkőzött a MOL Vidi FC a Taksony SE-vel, miután az odavágón együttesünk Dunaharasztiban 1-0-s előnyt szerzett NB III-as ellenfelével szemben. Csapatunk 1197 nap után játszott újra MK-meccset Sóstón.

Marko Nikolics vezetőedző a múlt heti összecsapáshoz képest Anel Hadzicot, Berecz Zsombort, Armin Hodzicot és Stopirát jelölte a kezdőbe újonnan, kikerült Kovács István, Pátkai Máté, Loic Nego és Marko Scsepovics.

A Taksony oldalán Kozári Csaba meccskeretbe sem került ezúttal, Győri Raymond és Pfister Erik a kispadra ült le, őket Szemán Lajos, az NB I-es múlttal rendelkező Patály János és Tóth György helyettesítette.

Első félidő - háromgólos előny 42 perc alatt

A 9. percben maradt ki az első nagyobb lehetőség. A jobb oldalról indult az akció, Hodzic játszott Bereczhez, aki Husztinak sarkalt, ő egyből visszatette Hodzic elé, támadónk 15 méterről, ballal a bal kapufa mellé lőtt. A 17. percben Huszti a bal oldalról pontosan kanyarított középre, Futács fejesét Ivancsics hárította.

A 25. percben Nikolov jobb oldalról, bal lábbal lőtt, Ivancsics középre ütötte, de nem tudtuk a kapuba kotorni a labdát, viszont faultot harcoltunk ki. A 17 méteres szabadrúgást Huszti a kapu jobb oldalába lőtte (1-0).

Négy perccel később Hodzic veszélyes lövésébe értek bele, így a labda elkerülte a kaput. A szögletet Futács fejelte középre, Ivancsics a helyén volt. A 31. percben Hangya iramodott meg és a tizenhatosra belépve hátratette Husztinak, lövését a kapu előtt blokkolni tudták.

A 32. percben kettőre növeltük előnyünket: Hadzic szerzett labdát, majd kényszerítőzött Juhásszal. A visszakapott labdát a tizenhatos vonaláról csavarta a bal alsóba bosnyák középpályásunk (2-0).

A 37. percben Szilágyi Máté próbálkozott 25 méterről, Tujvelnek vetődve kellett kitolnia a kellemetlenül pattanó lövést. Két perccel később Hadzic játszott Hodzic elé, a támadó lövésre szánta el magát 25-ről, de fölé lőtt. A 42. percben Hodzic vezette rá a Taksony védelmére a labdát, majd kényszerítőzött Nikolovval. A visszakapott labdát Hesz miatt a bosnyák támadó nem tudta rálőni, ami így Huszti elé került, középpályásunk 11 méterről ellőtte a kapus lábai között (3-0).

Több lehetőség már nem adódott, 3-0-val vonultak szünetre a felek. A második félidőre már a két gólszerző nélkül futottunk ki, Husztit Milanov, Hadzicot Pátkai váltotta.

Második félidő - megtartottuk az előnyt, magabiztosan jutottunk tovább

Nagy nyomás alatt tartottuk a Taksony kapuját, az első komolyabb lehetőség az 55. percben esett, amikor Milanov bepasszát Futács nem tudta kapura irányítani a blokkoló láb mellett. A szögletet követően Berecz 18 méterről lőtt, egy védőn megpattant, Hodzic lesen állva átengedte a lába között, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 60. percben, tetszetős labdajáratás végén Hodzic tolta keresztbe a labdát a tizenhatos vonalán, majd szorított helyzetben fölé lőtt. A 62. percben Tóth futott versenyt Juhásszal, majd betört a tizenhatosra és éles szögből tüzelt, labdája célt tévesztett. Három perccel később Hodzic emelt vissza egy kifejelt labdát, a védők ezt is elcsúsztatták, Nikolov levette, de 8 méterről kevéssel a felső léc fölé bombázott.

A 68. minutumban Nikolov szabadrúgását Juhász fejelte rá, de közelről blokkolták a gólba tartó labdát, szöglet jött. Ebből Stopira bólintott 6 méterről, nem találta el a kaput. Ezután Nego állt be Juhász helyére. A 79. percben Nikolov vezette a labdát jó 40 méteren át, átvert 3-4 vendégjátékost is, majd tökéletesen játszott a kibújó Negóhoz. Francia-magyar hátvédünk középre adott, ahol Berecz 10 méterről lőtt, de sajnos Iváncsicsba.

A mérkőzés hajrájában Nikolov lőhetett volna gólt. Az akció során szinte minden játékosunk lábán átfolyt a labda, Pátkai Hodzicot találta meg, aki vezetgette középen, majd talppal Nikolov elé játszott. Középpályásunk 16 méterről lőtt a kapu fölé. A következő akcióból Pátkai lépett ki a jobbhátvéd mögött és középre adását Futács kotorta Iváncsicsba.

A 90. minutumban a csereként beállt Győri kapott labdát és 20 méterről Viníciusba bombázott. A 91. percben még adódott egy lehetőségünk, Nikolov-Milanov-Hodzic volt a labda útja, támadónk 15 méterről, jobb oldalról nem találta el a kaput.

A MOL Vidi FC összesítésben 4-0-val jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek