hu en
2011. Október 23. 18:05  -  Somos Zoltán
Aki tud helyzet nélkül nyerni - és aki nem...

A védekezést továbbra is mesterfokon űző Győr egy korai góllal otthon tartotta a pontokat, a Vidi mezőnyfölénye ellenére.

Sokszor vetették Pintér Attila, az ETO előző edzője szemére, hogy csapata "túl védekezős", nos, ebben a szezonban sem a gólfesztiváljairól híres a Győr, ám a védekezést még mindig remekül űzi. Ezt bizonyította be a Videoton ellen is, egy olyan meccsen, ahol nagy gólhelyzetet szinte nem is jegyezhettünk fel.

Ha nem is fehérvári mezőnyfölénnyel, de magabiztos játékkal indult a meccs, a játékosoknak kellett kis idő, mire megbarátkoztak a szőnyeg simaságú, ám rettentő csúszós pályával. Sándor lőtt először, az túlzás, hogy kapura, de ez is jelezte, melyik csapat kezdeményezőbb. Ehhez képest első akciójából vezetést szerzett a Győr, a 12. percben Ji-Parana éles beadása talán nem lett volna veszélyes, ha Dudás átvétellel próbálkozik, ám ő csak beletette a lábát, és arról, mint mandinerről vágódott a léc alá labda. El kell ismerni, gyönyörű megmozdulás volt.

A gól kissé megfogta a Vidit, az ETO pedig innentől csinálhatta, amihez a legjobban ért: szervezetten védekezett és az esélyre lesett. Majdnem egész meccsen... Hogy kizökkentse ebből az ellenfelet, Elek járt hozzá legközelebb, de hiába rontotta el a lesreállítást a Győr a 30. percben, kilépő középpályásunk végül kisodródva nem került lövőhelyzetbe, középre gurítására viszont nem érkeztek társak... Volt némi indulat a meccsben, a sárgák is előkerültek, de helyzet nem akadt. Brachi szabadrúgása, amelyet Sztevanovics üggyel-bajjal szedett fel, zárta a félidőt.

Szünet után egyértelműen érezhető volt, melyik csapat van lépéskényszerben, türelmesen adogatva kereste a rést ellenfele védelmén a Vidi. Próbálkoztak mindennel a piros-kékek, lőttek távolról, íveltek és passzoltak, ám a fegyelmezett Győrt feltörni nem sikerült. Az 55. percben Alves elől Takács mentett a gólvonalon, majd a tizenhatoson gyanúsan, talán egy győri kézre pattant a labda - de nem kaptunk 11-est. Csertői Aurél a mérkőzés után dícsérte a Vidi erejét, és ezzel indokolta, hogy teljesen visszaállt csapata, a második félidő közepén jöttek csak ki a saját térfelükről a győriek. Vinícius tisztázott Dudás elől, Ahjupera fejelt fölé, ezen kívül komoly lehetőség nem akadt a hazaiak előtt.

Az utolsó negyed órában végképp feladta a támadásokat a Győr, tíz mezőnyjátékossal védekezett, de hiába cserélt támadókat Paulo Sousa, nem sikerült komoly helyzetbe kerülnünk. Alves lövéseit fogta Sztevanovics, az ETO pedig sikerrel bekkelte végig a négyperces(nek jelzett, valójában alig három) hosszabbítást. 

Összességében elmondható, igazi gólhelyzet egyik oldalon sem volt, de egy bravúros villanás ott elég volt a sikerhez - itt ez hiányzott. Ezzel pedig leszakította magáról a táblázaton egyik fő üldözőjét a Győri ETO.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek