hu en
2011. Október 20. 16:30  -  Wéninger Ákos
A védő, aki öt NB I-es góljából kettőt is az ETO otthonában szerzett

Horváth Gábor "Perás" ráadásul néhány hónap különbséggel talált be kétszer is a győrieknek.

     
   
  "Perás" fénykorában nem csak a győri csatárokkal harcolt, hanem többek közt a Manchester labdarúgóival is az UEFA-kupában.  
     

"A 80-as években játékosként - és gondolom szurkolóként is - óriási élmény volt egy-egy ETO-Vidi bajnoki, hiszen legalább 18.000 - 20.000 néző volt kíváncsi a két vidéki fellegvár összecsapására. Az első teljes szezonomban jól indult számomra ez a párharc, hiszen '79 augusztusában Szabó két góljával nyertünk Székesfehérváron, sőt a tavaszi visszavágón valósággal átgázoltunk az ETO-n, hiszen 5-2-re tudtunk nyerni az otthonukban. Mint később kiderült, sokáig ez volt az utolsó sikerélményünk Győrben, ugyanis több mint 8 évig nem tudtunk nyerni a Rába-ETO otthonában. Ettől függetlenül két győri mérkőzés is emlékezetes maradt a számomra, hiszen öt NB I-es gólomból kettőt is az ETO-nak lőttem, ráadásul mindkettőt Győrben. 1983. áprilisában kikaptunk 5-2-re, ezen a találkozón lőttem életem második NB I-es gólját - az elsőt még a Dózsa ellen szereztem '82 telén, azzal a góllal nyertünk otthon 2-0-ra. Néhány hónappal később, már a 83/84-es szezonban, ismét Győrbe látogattunk. Az egy nagyon fordulatos mérkőzés volt, nem csak a két csapat számára, hanem számomra is. A találkozó elején sikerült gólt szereznem, vezettünk is a félidőben, aztán a második játékrészben előbb átvette a vezetést az ETO, végül negyedórával a vége előtt megkaptam a második sárga lapomat. Szabó Ottó volt az emberem, akit fognom kellett az ETO-ból rendszeresen, nem mondom, néhányszor borsot tört az orrom alá. Érdekesség egyébként, hogy mindkét gólomat Kovács Lacinak lőttem, aki korábban csapattársam volt a Vidiben. Végül 1988 őszén szakadt meg a hosszú nyeretlenségi sorozatunk Győrben, azon a mérkőzésen "Csucsa", Petres és egy győri játékos öngóljával nyertünk 3-0-ra." - mesélte honlapunknak győri élményeiről "Perás"

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy egykori kiváló védőnk milyen eredményre számít a vasárnapi rangadón.

"Nagyon nehéz mérkőzés lesz, az ETO ebben a bajnokságban még 100%-os hazai pályán, és nagyon nehéz átjátszani a védelmüket. Bízom benne, hogy legalább az egyik pontot el tudjuk hozni Győrből. Ne felejtsük, nem csak a hazai pálya jelent előnyt a Győr számára, hanem az is, hogy a győri csapat gerince már régóta együtt van, az összeszokottság pedig döntő fontosságú lehet egy ilyen rangadón."

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek