hu en
2011. Október 22. 12:30  -  Somos Zoltán
A Videoton, az azért a Videoton!

Az ETO Parkban még minden ellenfelét legyőzte a Győr, Csertői Aurél mégis nehéz meccsre számít korábbi csapata ellen.

A győriek hibátlan rajtjára talán még saját szurkolóik sem számítottak azok után, hogy a biztos anyagi háttér ellenére az utóbbi években elég hektikusan szerepelt a csapat. Bár a tavaszi edzőváltást követően, Csertői Auréllal csak két vereséget szenvedett el az ETO, a szezonvégi 9. hely minden volt, csak nem dícsérendő. Ezek után 2011 őszén nyolc fordulón árt veretlen maradt a csapat, hazai pályán pedig minden meccsét megnyerte. Váratlan fordulat?

Ha az edző személyét nézzük, nem is annyira. Csertői ugyanis nem először kezd remekül egy bajnokságot aktuális csapatával, és erről a Vidinél is tudnak mesélni. A 2005/06-os, végül bronzéremmel (és kupagyőzelemmel!) záruló szezonban Fehérváron sem nagyon ismerték a vereség ízét, a Sóstón pedig zsinórban 12 meccsen maradt veretlen a Vidi, melynek kispadján a jelenlegi győri mester ült.

- A tudás...! - mondja nevetve arra  kérdésre, mi a titka az ilyen remek kezdésnek. - Örülök, hogy jól kaptuk el a rajtot. A Vidivel is így történt annak idején, az őszi szezon végén egy ponttal álltunk az Újpest mögött.

Most néggyel marad el a Győr a listavezető Debrecentől, de ez a különbség a hátra lévő három őszi fordulóban (aztán ugye még két "tavaszi" meccs is lesz az idén) akár eltüntethető... Főleg, ha otthon továbbra is hibátlan marad az ETO, amihez vasárnap a Vidit kellene legyőznie. A nagy sorozatok egyszer persze megszakadnak, de érthetően nem ez foglalkoztatja most a győrieket.

- Senki nem érzi tehernek, hogy a győzelem már elvárás velünk szemben itthon. Sőt, mi adjon önbizalmat a játékosoknak, ha nem az, hogy minden meccsüket megynyerték hazai közönség előtt? Bízunk a hasonló folytatásban, élni akarunk a hazai pálya előnyével, de nem számítok könnyű meccsre. A Videoton az Videoton, a bajnokcsapat, még ha most hátrébb is áll nálunk a táblázaton. Biztos, hogy keményen meg kell küzdeni a győzelemért, de a rangadókon, a riválisokkal szemben nem jó botlani. Legutóbb Debrecenben pont úgy jártunk, mint korábban a Vidi, akár nyerhettünk is volna a helyzetek alapján, mégis kikaptunk. Most javítani akarunk.

Csertői Aurél pontosan tudja, hogy egy ETO-Vidi mindig fontos, a szurkolókból nagy érzelmeket kiváltó mérkőzés. Megtapasztalta már mindkét csapat kispadján, de a pályán is. Játékosként volt, hogy főszerepet vállalt: napra pontosan 18 évvel a vasárnapi rangadó előtt, 1993 október 23-án.

- Szabadrúgásból találtam be a 85. percben a Vidi kapujába, azzal a góllal egyenlítettünk. (Szerkesztői megjegyzés: a Vidi gólját Horváth Feri szerezte.) Edzőként arra emlékszem, hogy Kenesei egyszer két gólt lőtt a Sóstón, amikor a Vidi edzője voltam, viszont Győrben mi nyertünk abban a szezonban 3-2-re (Szerkesztői megjegyzés II:  a győztes gólt akkor is Horváth Feri lőtte...)

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek