hu en
2023. Április 25. 15:50  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A dobogóért küzdő DVSC otthonába látogatunk vasárnap

Az utóbbi években sok győzelmet ünnepelhettünk a Loki ellen, de a közelmúltban már kevesebb sikerélményben volt részünk ellenük.

Vasárnap 15:30-kor a tabellán jelenleg 4. helyen álló DVSC otthonába látogatunk. A hazaiak mindössze egy pontra vannak a dobogótól, nem titkolt céljuk pedig az, hogy kiharcolják a nemzetközi kupában való indulás jogát. A harmadik helyért a Puskás Akadémiával és a jelenleg harmadik helyen álló Pakssal vannak nagy csatában. 

A vasárnapi lesz a két csapat 86. NB I-es bajnokija. Az eddigi 85 találkozóból 35-öt megnyertünk, 18 döntetlen mellett pedig 32 debreceni siker született. A gólkülönbség 114-112 a DVSC javára, ez pedig meccsenkénti 2,7-es gólátlagot jelent. 

Az utóbbi években hosszú ideig rendkívül jól szerepeltünk a Loki ellen, a legutóbbi 20 egymás elleni bajnokinkból 14-et megnyertünk, négy döntetlen mellett pedig csupán két Loki-siker született. Ha viszont csak az utolsó öt egymás elleni meccsünket nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy egy győzelem mellett kétszer döntetlent játszottunk, kétszer pedig kikaptunk a piros-fehérektől.

A 2023-as naptári évben eddig csupán három vereséget szenvedett el a DVSC - igaz mindhármat hazai környezetben (DVSC - FTC 0-2, DVSC - Kecskemét 1-2, DVSC - PAFC 0-1). 

A Loki legeredményesebb játékosa az a Dorian Babunski, aki szezonbeli tíz góljából kettőt is ellenünk szerzett - ősszel győztes gólt lőtt ellenünk, idén februárban pedig az ő találatával vitte el az egyik pontot a MOL Aréna Sóstóból a DVSC. Az ő játékának információink szerint nincs akadálya, Dzsudzsák Balázs és Ferenczi János azonban eltiltás miatt nem léphetnek majd pályára vasárnap délután.

Frissítés: A Debrecen hivatalos honlapja pénteken tette közzé, hogy Dzsudzsák Balázs eltiltását mérsékelték, így ő mégis pályára léphet vasárnap ellenünk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek