hu en
2023. Április 30. 17:20  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség Debrecenben

2-0-ra nyert hazai pályán a DVSC.

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában csapatunk a DVSC otthonában lépett pályára. Bartosz Grzelak a Kovács D. - Csongvai, Larsen, Stopira, Makarenko - Pokorny, Christensen - Nego, Katona, Dárdai - Kodro kezdő tizenegyet küldte pályára, Heister öt sárga lapos eltiltás, Fiola, Schön, Hangya és Bese sérülés miatt hiányzott.

A 7. percben Varga Kevin próbált meg kilépni védőink mögül, de nem tudta átemelni Kovácsot, kapusunk jó kijövetellel mentett. Negyedóra játékot követően Pokorny került lövőhelyzetbe, de a tizenhatos előteréből leadott lövését Megyeri magabiztosan védte. A 24. minutumban Dárdai 24 méteres szabadrúgása suhant el a hazaiak kapuja felett, a 32.-ben Babunski fejese nem jelentett igazi veszélyt a kapunkra. Egy perccel később Csongvai beadása után Katona érkezett, de Megyeri megkaparintotta előle a labdát. A félidő hátralevő részében Babunski, majd Loncar lövését is hárította Kovács, majd a játékrész végén hiába került a hazai kapuba a labda, a játékvezető már szabálytalanság miatt megállította a játékot.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, majd a 48. percben Manrique 18 méteres lövése a kapufáról pattant ki. Az ellentámadásból Makarenko indult meg jó cselekkel, passza után Katona lőtt kapu fölé. Az 52. minutumban megszerezték a vezetést a hazaiak, Kusnyír jobb oldali beadása után az érkező Dorian Babunski lőtt közelről a kapunkba (1-0). Dárdai lövését Megyeri védte, majd egy hazai fejes a kapuban landolt, de les miatt kifelé járt szabadrúgás. 

A 68. percben Dárdai szabadrúgása után a jól érkező Stopira fejelt mellé, majd Csongvainak kellett nagyot mentenie Varga beadásánál. Mindkét csapatnál cserék következtek, majd a 81. percben Bódi 21 méteres szabadrúgása kötött ki kapunk jobb alsó sarkában (2-0). Csongvai szabadrúgását Megyeri védte, majd Larsen jutott második sárga lappal a kiállítás sorsára a 85. percben. A mérkőzés utolsó perceire még Alef is beállt Pokorny helyett, de az eredmény már nem változott, 2-0-ra nyert a DVSC.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek