hu en
2020. Június 11. 09:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A nyolcadik helyezett Újpestet fogadjuk vasárnap este

A lila-fehérek előző két bajnokijukat megnyerték.

A tabella nyolcadik helyén álló Újpest látogat vasárnap este hozzánk. A fővárosi együttes 28 forduló alatt 10-szer győzőtt, 5-ször játszott döntetlent és 13-szor kikapott, 35 pontot gyűjtött. 35 gólt szereztek a lila-fehérek és 40-et kaptak, legeredményesebb játékosuk az a - korábban a Vidiben 97 mérkőzésen 46-szor eredményes - Feczesin Róbert, aki a szezon kezdete után igazolt csak Újpestre és a téli szünetben már el is hagyta a klubot, de három hónap alatt 8 találatot szerzett.

Vasárnapi ellenfelünknél két hete edzőváltás történt, a csapatot 2013 októbere óta irányító, szerb Nebojsa Vignjevic helyét honfitársa, Predrag Rogan vette át, és első két bajnokiját rögtön meg is nyerte. Előbb a Honvédot győzték le 1-0-ra, majd a DVSC-t 3-1-re, így lépéselőnybe kerültek a kiesés elleni harcban.

Az Újpesttel ebben a szezonban kétszer már találkoztunk, hazai pályán 2-0-ra kikaptunk szeptemberben, majd idegenben 1-0-ra nyertünk februárban. A Vidinek és az Újpestnek ez lesz a 111. bajnoki mérkőzése egymás ellen, eddig 47-szer mi győztünk 40-szer ők, 20 alkalommal megosztoztunk a pontokon. A Vidi pályaválasztása mellett a vasárnapi lesz az 56. összecsapás, az eddigi 55 alkalomból 27-szer nyertünk. A 2019 szeptemberi bajnokink előtt 13 meccsen keresztül, 12 éven át nem kaptunk ki a lila-fehérektől hazai pályán.

CÍMKÉK
2019-2020 OTP Bank Liga MOL Fehérvár FC - Újpest FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek