hu en
2020. Június 09. 23:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlen a Honvéd ideiglenes otthonában

Nikolics korai góljára Ugrai válaszolt a második félidőben. 

OTP Bank Liga, 2019-2020, Tavaszi szezon, 28. fordulóMeccs center 
1-1
(0-1)
Ugrai 63
Budapest Honvéd FC:
Tujvel -- Mezghrani, Gazdag (Nagy 83), Batik, Hidi, Lanzafame (Kesztyűs 65), Ugrai (Cipf 90), Kamber, Lovric, Szendrei (Moutari 83), Aliji (Eke 46)
Nikolics 4
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Musliu (Vinícius 72), Juhász, Hangya Szilveszter -- Elek, Pátkai (Hodzic 65) -- Petrjak, Kovács (Houri 65), Funsho (Futács 81) -- Nikolics
2020.06.09. BudapestÚj Hidegkuti Nándor Stadion20 fok, felhős646 nézőJátékvezetők: Csonka BenceMedovarszki JánosBornemissza NorbertMárkus TamásPintér CsabaSzilágyi Sándor

Kedden este a kupagyőztes Bp. Honvéd ideiglenes otthonába, az Új Hidegkuti Nándor Stadionba látogattunk az OTP Bank Liga NB I 28. fordulójában. Joan Carrillo öt helyen változtatott a legutóbbi, Kisvárda elleni győztes csapaton. Nego Loic öt sárga lapos eltiltás miatt nem lehetett ma a keretben, rajta kívül Rus, Vinícius, Nyári és Houri sem volt ott a kezdőben, helyettük Hangya, Juhász, Elek, Kovács és Funsho viszont igen.

Bő egy órával a kezdő sípszó előtt hatalmas eső zúdult a pályára, körülbelül 20 percig tartott a zivatar, ennek ellenére kiváló minőségű talaj várt a csapatokra. A Vidit 100 lelkes fehérvári drukker kísérte el a fővárosba - klubunk ennyi jegyet kapott erre a találkozóra - és a Honvédot is sokan biztatták a lelátóról. 

Kiválóan kezdtük a meccset, a 4. percben Funsho a 16-os sarkáról tekert kapu elé, Petrjak pedig szép mozdulattal, sarokkal készítette le a labdát Nikolicsnak, aki 16 méterről, ballal kilőtte a bal alsót, Tujvelnek nem volt esélye (0-1). Ez volt támadónk 91. vidis gólja. 

A 18. percben majdnem meglett támadónk 92. fehérvári találata is, ugyanis egy szép játék végén laposan középre adott csatárunk, azonban a becsúszó hazai védő, Mezgrahni kézzel ért a labdához, a játékvezető pedig határozottan a 11-es pontra mutatott. A labda mögé Nikolics állt, lövését azonban Tujvel bravúrral védte, a kipattanó Pátkai elé került, de az ex-fehérvári hálóőr az ismétlést is hárította. Az esetnél Nikolics ütközött Tujvellel, akit percekig ápoltak, szerencsére azonban folytatni tudta a játékot. 

A 33. percben a Honvéd olasz támadója, Lanzafame volt ravasz, és a félpályáról próbálta a kapujából kinn álló Kovácsik fölött beívelni a labdát, de a lövés kapu mellé szállt. A 41. minutumban Lanzafame kapott remek kiugratást, egyedül vezethette a labdát a kapunkra, de Kovácsik nagyszerű ütemben vetődött ki, és védte a közeli lövést. Az első félidő végén 6 percet hosszabbított a játékvezető, de újabb helyzetet a szünetig már nem láthattunk. 

A második félidőt a Honvéd kezdte jobban, a 49. percben Ugrai 11 méterről, a bal szélről lőtt kapura, a labda az oldalhálót zörgette meg. Az 55. percben ismét Ugrai veszélyeztetett, 18 méterről, középről laposan lőtt kapura, Kovácsik védett. 

A 63. percben Gazdag vezethette a labdát a kapunkra, Kovácsik a hazai játékos közeli lövését bravúrral védte, azonban nem szabadult fel a kapunk, Ugrai megszerezte a labdát a 16-osunkon belül, tolt rajta kettőt, majd a léc alá bombázott 12 méterről (1-1). 

A 74. percben előbb Tujvel bravúrral védte Stopira fejesét, majd 3 perccel később Funsho beadása találta meg a hosszún üresen érkező Nikolicsot, csatárunk azonban 7 méterről kapu mellé lőtt. Az utolsó percekben a Honvéd két cserejátékosa, Moutari és Nagy hoztak össze egy helyzetet, de utóbbi lövését Juhász blokkolni tudta, így maradt az 1-1. 

Csapatunk legközelebb vasárnap este az Újpestet látja vendégül a MOL Aréna Sóstóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek