hu en
2018. Szeptember 30. 20:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Huszti góljával nyertünk a DVTK otthonában

Csapatunk nagyon fontos három pontot szerzett Miskolcon.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Őszi szezon, 9. fordulóMeccs center 
0-1
(0-0)

DVTK:
Rados -- Tajti, Makrai, Vernes (Bacsa 55), Juhar, Márkvárt, Shestakov, Brkovics, Mazalovic (Tóth 76), Karan, Mihajlovic (Hasani 69)
Huszti 69
MOL Vidi FC:
Tujvel -- Stopira, Vinícius, Juhász, Fiola (Milanov 67) -- Hadzic, Pátkai, Nego -- Huszti, Scsepovics (Nikolov 85) -- Kovács (Hodzic 55)
2018.09.30. MiskolcDVTK StadionJátékvezetők: Pintér CsabaHuszár BalázsFarkas BalázsKirály KrisztiánNémeth ÁdámMolnár Attila

Vasárnap este 68. alkalommal találkozott egymással az élvonalban a DVTK és a Vidi, Miskolcon pedig ez volt a 35. mérkőzése a két együttesnek. Az eddigi 34 miskolci meccs nagyon kiegyenlített eredményt hozott, 15 DVTK- és 15 Vidi-győzelem mellett négy alkalommal döntetlen született. A piros-fehérek kezdőjében ott volt a fiatal Tajti Mátyás, akinek testvére - Tajti Balázs - a Vidi II futballistája, a kispadon pedig Szabó Bence is helyet kapott, aki nyáron még a Vidiben szerepelt, és az átigazolási időszak utolsó napjaiban került Miskolcra kölcsönbe.

Az első percek mezőnyjátékkal teltek, majd a 6. minutumban Hadzic bombája szállt kapu fölé, a túloldalon pedig Brkovics fejese kerülte el a kapunkat. A 18. percben egy szép fehérvári támadás végén Fiola beadását lőtte kapu fölé hét méterről Huszti Szabolcs. Az első játékrészben egyébként féltucat szögletet is elvégezhettünk, ezek azonban nem igazán jelentettek komoly veszélyt a miskolci kapura, mindössze egyszer kellett izgulniuk a hazai drukkereknek, ekkor Stopira 6 méterről kapu mellé fejelt Huszti sarokrúgását követően.

A 37. percben Huszti vette célba Rados kapuját 13 méterről, a labda azonban elsuhant a bal kapufa mellett. A 42. percben a korábban a Barcelona akadémiáján is nevelkedő Tajti Mátyás lőtt 22 méterről kapura, Tujvel magabiztosan védett.

A második félidő csere nélkül folytatódott, és a játék képe sem sokat változott. Az 54. percben ismét Huszti szöglete után fejelhetett kapura Stopira, azonban ezúttal is kapu mellé szállt a labda. Az 55. percben mindkét tréner cserére szánta el magát: nálunk Kovács helyére Hodzic állt be, míg a hazaiaknál Vernest Bacsa váltotta. A 66. percig kellett várni a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetére, Nego tekert 21 méterről egy elé pattant labdát kapura, az azonban ha csak centikkel is, de a bal felső sarok mellett zúgott el.

A 70. percben a szintén csereként pályára lépő Milanov hozta játékba Pátkait, aki a 16-oson belülre vezette a játékszert, majd nagyon okosan ívelt a hosszún érkező Huszti elé, ő pedig az ötös sarkáról a DVTK kapujába fejelt (0-1).

Két perccel később Hodzic lövését bravúrral védte a Diósgyőr kapusa, a kipattanó Huszti elé került, aki 14 méterről, jobb lábbal, alig tekert kapu mellé. Ezek a Vidi percei voltak, hiszen nem sokkal később Huszti beadását Scsepovics csúsztatta meg, és nem sokkal kerülte el a labda a hazai kaput, majd Huszti lövése ment mellé.

A találkozó utolsó tíz percében a DVTK mindent egy lapra feltéve kezdett el támadni. A 85. percben Tajti távoli bombája nem sokkal a kapunk mellett ment el - nagy helyzet volt. A legnagyobb hazai gólszerzési lehetőséget a 92. percben láthattuk, ekkor Bacsa passzát Hasani jobbal 11-ről kapura lőtte, balra vetődve védett Tujvel, a kipattanót a jobb sarok elől Makrai próbálta a kivetődő Tujvel felett középre tenni, de kapusunk még bele tudott piszkálni, így végül maradt a 0-1. Csapatunk ezen a héten két bajnokin 6 pontot szerzett, így most már ott vagyunk a dobogón!

A Vidi legközelebb jövő héten csütörtökön este - magyar idő szerint 21 órakor - Londonban, a Chelsea otthonában lép pályára az Európa Liga csoportkörében.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek