hu en
2018. Szeptember 15. 19:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
2-1-re győzött a PAFC a megyei rangadón

A büntetők meccsén egy hajrában kapott góllal maradtunk alul.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Őszi szezon, 8. fordulóMeccs center 
2-1
(1-1)
Knezevic 39, Bryan 85
Puskás Akadémia FC:
Danilovic -- Mioc, Trajkovski, Arabuli (Bryan 48), Heris, Kiss (Szakály 90), Spandler, Knezevic (Bokros 84), Varga, Hegedűs, Osváth
Scsepovics 24
MOL Vidi FC:
Kovácsik (Tujvel 75) -- Stopira, Vinícius, Juhász, Nego -- Hadzic, Pátkai (Milanov 57), Kovács -- Huszti (Nikolov 69), Scsepovics -- Lazovics
2018.09.15. FelcsútPancho Aréna24°C, napos1728 nézőJátékvezetők: Szőts GergelyGeorgiou TheodorosMárkus TamásKepe ArnoldSolymosi PéterTakács János

A MOL Vidi FC a válogatott szünet után elsőként az OTP Bank Ligában volt érdekelt, méghozzá a sereghajtó Puskás Akadémia FC otthonában, a Pancho Arénában. A felcsútiak 7 forduló alatt 2 pontot gyűjtöttek a találkozót megelőzően.

Marko Nikolics vezetőedző a meccskeretbe, de nem a kezdőbe jelölte klubunk két új szerzeményét, Armin Hodzicot és Georgi Milanovot, míg Fiola Attila ezúttal szintén a kispadra ülhetett le. A túloldalon Benczés Miklós egyből a kezdőcsapatba tette a Viditől néhány nappal ezelőtt távozó Varga Józsefet, illetve a nemrég érkező labdarúgók közül Benedik Miocot. A kapuban egykori hálóőrünk, Branislav Danilovic állt.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, az első percekben nem igazán alakult ki lehetőség a felek előtt. A 10. percben a mérkőzés folyamán többször is fejelési lehetőséghez jutó Stopira emelkedett, a labda azonban keresztbe elpattogott. Nem sokkal később lendületes akció végén Lazovics játszott középre, a labda elment támadóink előtt.

A mérkőzés 20. percében jártunk, amikor az első ziccert feljegyezhettük, Kovács István több védőt is kicselezve közelről lőhetett, Danilovics hárítani tudott. A 23. minutumban büntetőhöz jutott a Vidi, Lazovics egy felívelést bólintott Scsepovics irányába, aki elsodorta a játékszert, Heris késve érkezett és buktatott. A tizenegyest a sértett a jobb alsóba lőtte (0-1).

A PAFC percei következtek, Kiss került szembe Juhásszal, megtolta és erősen az oldalhálóba durrantott. A 38. percben egy felívelést Arabuli tudott elfejelni a kiszaladó Kovácsik elől, majd Vinícius szorításában elfejelte - a labda a kapufáról kijött -, majd elesett, Szőts Gergely játékvezető újabb büntetőt ítélt. Ezt Knezevic váltotta gólra (1-1).

Az első 45 perc során több gól már nem esett, így a döntés a második játékrészre maradt, melynek elején máris cserét könyvelhettünk el: Bryan de Jesús debütált a hazaiaknál a megsérülő Arabuli helyén. Nem sokkal később ismét Stopira bólintott Huszti beívelését követően, ebből sem lett gól, majd Nego egy hosszú labdát kapásból tett középre, Scsepovics nem érte el.

Az 57. percben debütánst avattunk mi is, Pátkait a bolgár Georgi Milanov váltotta. Alig telt el néhány perc, máris előnyhöz juthattunk volna, amikor is Nego lágy emelését Heris éppen Milanovhoz fejelte. Középpályásunk egyik lábbal áttette a másikra és tüzelt, Danilovics későn mozdult, de a játékszer a felső lécen csattant.

A 67. percben Stopira fejelhetett, de ez is elment keresztbe. Kisebb tüzijáték adódott kapunk előtt, a következő momentumok során ugyanis Kiss és Mioc kísérletét is helyzetben blokkoltuk. Második cserelehetőségünkkel Huszti fejezte be a játékot, Nikolov állt be.

A 71. percben súlyosnak tűnő sérülés borzolta a kedélyeket, Nikolov passzolt Viníciusnak, Trajkovski lecsapott és ziccerben lőtt, ezt védte Kovácsik, de a balhátvéd egyúttal térddel el is találta. Hosszabb ápolást követően hordágyon hagyta el a pályát hálóőrünk, Tujvel helyettesítette a meccs végére.

A 83. percben Mioc lépett ki ziccerben középütt, Tujvel reflexmozdulattal hárított és rá is vetődött. Két perccel később Mioc Bryan de Jesúst ugratta ki, aki ütemtelenül lőtt a rövid alsóba (2-1).

A hajrában fokoztuk a nyomást, záporoztak a beadások, de sikerült tisztáznia a védőknek, a 9 perces ráadás elején Hadzic fejese után védett nagyott Danilovic kapus, majd a hosszabbítás utolsó percébe érve egy utolsó szöglethez jutottunk. A beadás során Heris kézzel ért a labdába, a játékvezető először kifelé ítélt, majd - az alapvonali asszisztens jelzésére - mégis megadta a tiznegyest. A büntetőt Scsepovics a bal alsó felé lőtte, de Danilovics hárítani tudott.

Maradt a 2-1, így először kaptunk ki az idei kiírásban. Legközelebb csütörtökön lépünk pályára, az Európa Liga csoportkörében a fehérorosz BATE Borisov együttesét fogadjuk a Groupama Arénában.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek