hu en
2014. Augusztus 13. 10:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Dominique Vallejos: "Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar bizonyítási lehetőséget kapok a Vidiben"

A Vidi II játékosára - aki a Puskás Akadémiától, kölcsönből érkezett vissza Székesfehérvárra az idény elején - máris felfigyelt Joan Carrillo.

Még az ausztriai edzőtáborban nyilatkozta azt honlapunknak Joan Carrillo vezetőedző, hogy "Mindenképp szeretném szemmel tartani a Vidi II-ben szereplő fiatal játékosokat, hiszen közülük kerülhetnek ki a jövő labdarúgói. Korábban az Espanyol csapatánál dolgoztam, ahol a klub fő filozófiája az volt, hogy minél több saját nevelésű játékost kell beépíteni a csapatba. Nekem hasonló elképzeléseim vannak erről. Az elmúlt időszakban sok fiatal játékosunkkal beszéltem, és mindenkinek elmondtam, az első csapat öltözőjébe vezető ajtó – képletesen – nyitva van. Azon nem kell kopogni, hanem csak át kell lépni a küszöbén. Ez hogyan lehetséges? Úgy, hogy rendszeresen jó teljesítményt nyújt a második együttes edzésein és mérkőzésein, és mivel én folyamatosan figyelni fogom ezt a csapatot, biztos vagyok benne, ha lesznek ilyen játékosok, azok megkapják a bizonyítási lehetőséget akár a Ligakupában, akár a Magyar Kupában, de adott esetben akár a bajnokságban is."

Hogy ezeket mennyire komolyan gondolta vezetőedzőnk, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Vidi II egyik fiatal tehetsége, Dominique Vallejos, az elmúlt két hétben szinte minden nap az első csapattal edzett, és szerdán az első csapat tagjaként utazik a Testvériség SE elleni Magyar Kupa-meccsre.

- Mennyire lepett meg az, hogy még el sem kezdődött az NB III-as bajnokság, de máris felfigyelt rád Joan Carrillo vezetőedző?

Természetesen erre én sem számítottam, de nagyon örülök, hogy így alakult. Kaptam a sorstól egy lehetőséget, és mindent megteszek azért, hogy éljek vele.

- Tavaly a Puskás Akadémiánál szerepeltél kölcsönjátékosként az idei szezonra azonban már a Vidi II-ben készülsz. Korábban is készülhettél már bárhol az első csapattal? 

Nem, eddig még nem volt rá lehetőségem. A Vidinél kiválóak az edzések, pörgős az iram, és nagyon kell koncentrálni elejétől a végéig. A legnagyobb különbség az NB III-as és az NB I-es edzések között az az, hogy a vezetőedző egyszer, maximum kétszer mondja el, hogy mi a feladat, aztán mindenki tudja a dolgát, és azt csinálja maximális erőbedobással. Az egész csapat nagyon profin áll hozzá a munkához.

- Kiket ismertél korábbról a csapatból, akik segíteni tudtak neked a beilleszkedésben?
Nagy Zsoltot, "Scholes"-t, Szolnokit és valamennyire Gyurcsó Ádámot is, vagyis azokat a labdarúgókat, akik korábban a Puskás Akadémián nevelkedtek.

- Mesélj egy kicsit magadról! Hol kezdtél el focizni, mik az erősségeid, és mikben kell még fejlődnöd?

Budapesten születtem, édesapám uruguayi, de én itt nőttem fel Magyarországon. A Pénzügyőrben kezdtem el focizni, onnan a Láng SK-ba kerültem, majd édesanyámmal Tökölre költöztünk, és ott folytattam a pályafutásomat, később pedig következett a Felcsúti Akadémia, és a Vidi. Erősségeim közé tartozik a cselezés, a kis területen való játék, a rögzített szituációk elvégzése, valamint ballal jól lövök. Amiben még fejlődnöm kell az a gyorsaság, fizikálisan is erősödnöm kell, és a gyengébbik lábammal is mehetnének jobban a lövések.

- Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Mindenképp szeretnék egy-két éven belül a Vidi játékosa lenni. Nagyon tetszik az itteni légkör, ez Magyarország legprofibb, legszervezettebb klubja. Aztán persze nekem is, mint minden labdarúgónak, vannak külföldi álmaim is, de ez még nagyon távoli, egyelőre azért dolgozok minden nap nagyon keményen, hogy Vidi-szintű, NB I-es labdarúgó váljon belőlem.

CÍMKÉK
Vallejos Dominique 2014-2015 Magyar Kupa Testvériség SE - Videoton FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek