hu en
2012. Július 29. 14:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
NB I
Ki lesz a 401. Vidi-játékos?

Az előző szezon utolsó meccsén, Újpesten mutatkozott be az első csapatban Uros Nikolics. Ő volt a 400. olyan játékos, aki bajnokin szerepelt a Vidiben.

A Vidi első NB I-es mérkőzésén 11+1 játékos mutatkozott be 1968. március 2-án, a Bp. Vasas elleni szezonnyitón. A névsor: Kű Lajos, Varga József (k), Karsai László, Tímár Mihály (k), Csukovics László, Kovács László, Bobory Béla, Pintér László, Balogh Károly, Posch Ferenc, Fejes Gábor, Bognár Ferenc. A mérkőzésen 6-1-re kikaptunk, viszont a 19 éves Csukovics László révén megszületett a klub első NB I-es gólja.

Századik első osztályú játékosunk Kovács Ferenc volt, aki 1986. augusztus 16-án húzhatta magára először a piros-kék mezt, mégpedig a Dunaújváros elleni idegenbeli meccsen. A villámgyors balszélsőt a Csepeltől igazoltuk, másfél évet töltött a Vidiben, ez alatt az idő alatt 33-szor jutott szóhoz.

Míg az első és a századik NB I-es Vidi-játékosok pályára lépése között több mint tizennyolc év telt el, addig a századik és a kétszázadik között már csak tíz. Ez utóbbi jubliáns Schindler Szabolcs volt 1996. szeptember 4-én, a Stadler FC ellen 2-0-ra megnyert hazai bajnokin játszotta első mérkőzését a Vidiben, amit még 81 követett 1999-ig.

Alig hét évvel később, 2003. július 26-án már a háromszázadik játékost köszönthettük Daniel Tudor személyében. A közönségkedvenc román kapus három szezont töltött Fehérváron és 81-szer jutott szóhoz. Első szezonjában gólt is lőtt, az utolsóban pedig Magyar Kupát és bajnoki brozérmet nyert a Vidivel.

2012. május 26-án az Újpest - Vidi mérkőzésen a négyszázadik Vidi-játékos is bemutatkozhatott, mégpedig Uros Nikolics. 18 éves szerb középpályásunk kezdőként léphetett pályára a szezonzárón, és játéka nem is okozott csalódást.

Vasárnap, a 2012-2013-as bajnokság nyitányán a Pápa ellen kiderülhet, hogy ki lesz a 401. bemutatkozó. Túl sok lehetőség nincs, nagy valószínűség szerint a Stopira, Haraszti, Szekeres hármasból kerül ki a legújabb debütáns. Vasárnap 18 óra 30 perckor minden kiderülhet.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek