hu en
2012. Július 29. 20:32  -  Wéninger Ákos
VIDEOTON FC - PÁPA 1-1 (0-1)
Szűcs bravúros teljesítménye két pontunkba került

Hiába támadtuk végig a második félidőt, a remek napot kifogó pápai kapus eszén csupán egy alkalommal tudtunk túljárni.

Borús, de fülledt időben kezdődött vasárnap délután az NB I első fordulójának záró mérkőzése. Paulo Sousa megkeverte a lapokat, olyan játékosok is lehetőséget kaptak a kezdőcsapatban, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. Sőt, két labdarúgó – Szekeres és Haraszti – szintén ma mutatkozott be először a Vidiben bajnoki mérkőzésen.

Az első lehetőségünkre öt percet kellett várnunk, Mitrovics végzett el ígéretes helyzetből egy szabadrúgást, a jobb alsó sarokba tartó labdát Szűcs nagy bravúrral tenyerelte szögletre. Percekkel később Torghelle került helyzetbe, miután Kovács ragyogó labdával ugratta ki, azonban Szűcs jó ütemben mozdult ki kapujából. A 12. percben már Szűcs is tehetetlen volt, de a felső léc kisegítette a kapust: Haraszti tekert kapu elé egy szabadrúgást, Vaskó kapásból kapura fordult, a labda azonban a felső lécen csattant. Az első félidő egészére igaz volt az, hogy mi birtokoltuk többet a labdát, a vendégek azonban fegyelmezetten védekeztek, és egyszer-egyszer sikerült kontratámadást vezetniük. Egy ilyen végén, a 25. percben megszerezte a vezetést a Pápa. Arsic lódult meg a bal szélen, majd középre adott, ahol egyedül érkezett Seye, és hét méterről a bal alsó sarokba helyezett. Az első félidő második részében újabb gólhelyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, azonban a játékvezetőnek öt alkalommal is elő kellett vennie a sárga lapot.

A szünetben Paulo Sousa nem csak játékost, de taktikát is cserélt. Szolnoki helyére beállt Nikolics, ez pedig azt is jelentette, hogy az addigi négy védős felállás helyett immár csupán három védővel játszottunk. Már a második játékrész első percében egyenlíthettünk volna, Haraszti került nagy helyzetbe, Szűcs azonban bravúrral védte a 11 méterről leadott lövést. Az 53. percben a csereként pályára lépő Nikolics góljával egyenlítettünk: egy előre ívelt labdát vett le támadónk, és 13 méterről nagy gólt lőtt. Három perccel később ismét Niko került helyzetbe, lövését ezúttal lábbal védte a kiváló napot kifogó pápai kapus. A 67. percben Kovács szerezhette volna meg a vezetést jelentő gólt, de Szűcs lábbal, hatalmas bravúrral védte a 10 méterről leadott lövést. A 78. percben Walter szenzációs labdával hozta helyzetbe Nikolicsot, aki hét méterről próbálta meg bevenni a pápai kaput, de ezúttal is bravúrral védett a mérkőzés legjobbja, Szűcs Lajos. Az utolsó percekben hiába volt nálunk többet a labda, már nem alakult ki nagy gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem, így maradt az 1-1-es döntetlen.



Akárcsak az elmúlt két szezonban, ezúttal is döntetlent értünk el a bajnokság első fordulójában. Folytatás az NB I-ben jövő héten vasárnap Újpesten, de előtte még egy fontos meccs vár ránk, csütörtökön este a Gent látogat a Sóstói Stadionba.
 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek