hu en
2011. December 04. 14:58  -  .
"Nem mindenki fogadta jól, hogy én idejöttem"

Vezetőedzőnk interjút adott a pepsifoci.hu-nak, amelyben nem csak csapatunkat, de saját személyét érintő kérdések is terítékre kerültek.

A csapat a szezon végére nagyon felpörgött, ellenben eleinte bukdácsolt. A statisztikák szerint tavaly egy egész szezonban volt ennyi veresége a Vidinek, mint most. Mit gondol erről?
- Nem akarok az elmúlt szezonról beszélni, csak a mostaniról. Az erre az idényre felállított koncepció teljesen más jellegű. Ahhoz, hogy az új elképzeléseket megvalósíthassuk, a futballt, a játékosok gondolkodását, magatartását megváltoztassuk, természetesen időigényes feladat. Egy teljesen új típusú labdarúgást szeretnénk a Vidinél meghonosítani, egy kockázattal járó, de sikerrel kecsegtető játékot. Nálunk nem a minden áron való védekezésről és a kontrákról szól egy meccs, ennél jóval többet szeretnénk mutatni, és ez egy nehezebb út. Azt várjuk a játékosoktól, hogy még gazdagabb taktikai repertoárral rendelkezzenek, védekezésben és támadásban egyaránt. Idő kell ahhoz, hogy ezt teljesen magukévá tegyék, és folyamatosan eredményes legyen az új rendszer. A kezdet mindig nehéz, de ennek a folyamatnak - mert én folyamatnak és nem projektnek tartom a csapatépítést - igazán komoly eredményének kell lennie.

Nyáron azt mondta, a kezdőcsapat 30%-a lecserélésre szorul, ehhez képest ebből körülbelül 80% lett - miért? Ön szerint a távozók helyére érkezők közül egy év múlva hány ember lesz a szűk keret tagja?
- Erről már Garancsi István tulajdonos is beszélt korábban. Előfordul, hogy egy klubnál akadnak olyan játékosok, akik szeretnének elmenni, és ilyenkor meg kell fontolni, hogy ezeknek a kéréseknek eleget tegyünk-e. Nálunk is ez történt, utána pedig nekünk kellett ezekhez a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni, azaz a távozók helyére új játékosokat igazolni. Az eddigi igazolásainkkal egytől egyig elégedett vagyok, náluk jobbakat nem tudnék elképzelni, úgyhogy a válaszom a második kérdésre: mindegyikük tagja lesz a csapatnak.

A nyáron főként légiósok érkeztek, így nyilván kevesebb magyar játékos van a kezdőcsapatban. El tudja-e képzelni azt, hogy a Videoton egyszer 11 légióssal álljon fel? A szerdai kupameccsen pár perc erejéig előfordult, hogy 11 olyan játékos volt a csapatban, aki nem Magyarországon született.
- Számomra nincs olyan, hogy magyar vagy külföldi játékos, csak játékos van, aki a Vidinél, a Vidi sikereiért futballozik. A szezon elején még több magyar játékosunk volt, de néhányuk más országba akart igazolni ilyen vagy olyan okokból, ezen történések eredményeképpen alakult ki a mostani keret.

A pepsifoci.hu teljes interjúját ide kattintva olvashatja el. 

 

     
 

A jövő héten a klubunk honlapjának adott, exkluzív Paulo Sousa interjút is elolvashatja itt a www.vidi.hu oldalon!

 
     
CÍMKÉK
Interjú Paulo Sousa
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek