hu en
2010. November 22. 10:36
Farkas: Jól szerepelt a csapat védelme az Újpest ellen

Farkas Balázs 304. bajnoki mérkőzésén hátvédként lépett pályára. Hogyan értékeli az Újpest elleni szereplését?

- Kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót, tehát jók voltunk, nem? - nevetett a csapatkapitány. - Ennél persze összetettebb a válasz. Szerencsére, az első félidőben sem adódtak nagy gondjaink, de úgy érzem, a második 45 percben még jobban működött a dolog. Összességében jól sikerült megoldanunk a Milanovicsra és a rám bízott feladatot. Abban biztos voltam, hogy nem játszanak majd túl minket. Viszont arra figyelnünk kellett, hogy mélységi indítással ne íveljenek mögénk, illetve ne késztessenek minket futóversenyre. Mindezekre a Mester megfelelően felkészített bennünket. Nyilván az is sokat jelentett, hogy a két újpesti ékből külön is készültünk, bár magam is jól ismerem őket. A belső védekezésben egyébként Sándor Gyuri és Elek Ákos is sokat visszasegített. Ákos korát meghazudtoló módon, taktikailag rendkívül profin és intelligensen oldotta meg a feladatát ezen a mérkőzésen. A fejeléstől sem én, sem Damir nem tartott, pontrúgásnál pedig megvoltak azok az emberek - lásd Elek -, akiknek a szituációt meg kellett oldaniuk.Végeredményeben azt mondhatom, jól működött a kollektív csapat védekezés, az Újpest kevés lehetőséghez jutott. Külön örülök annak, hogy Bozsovics végre megérezhette a Sóstói Stadionban, gól nélkül lehozott meccs örömét, hiszen lassan ciki volt, hogy a válogatottból mindig gól nélkül tért haza, de itt sosem úszta meg.

Honlapunk természetesen kíváncsi volt a kapitány véleményére, hiszen az Újpest elleni bajnokival lezárult az őszi mérkőzések sora.

- Hullámvölgyek nélkül úsztuk meg az őszt, ami nem azt jelenti, hogy nem voltak a vártnál gyengébb eredmények - gondolok itt a Siófok, vagy a Honvéd meccsre -, de ezeken nem nevezném hullámvölgynek, hiszen egy-egy összecspásról volt mindössze szó. Jelenleg négy ponttal vezetjük a tabellát, míg tavaly csak két pont előnnyel zártuk az őszt. Az, akkor kevésnek bizonyult. Akkor lennék elégedett, ha az előrehozott két tavaszi forduló után hat-hét ponttal vonulhatnánk el a téli szünetre, az talán már megnyugtató előny lenne. Nem felejthetjük el ugyanakkor, hogy vannak olyan játékosaink, akik lehet, tavasszal már nem lesznek itt. Nem mintha tartanék a csapat meggyengülésétől, de minden átigazolási időszakban vannak távozók és érkezők. Az ősznek papíron vége van, de két nagyon fontos bajnoki következik még a héten és a jövő héten, amelyen nekünk mindenképpen növelni kell az előnyünket.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek