hu en
2023. Augusztus 11. 13:45  -  fehervarfc.hu   -   Fotó: fehervarfc.hu
Kalmár Zsolt a Vidi játékosa!

A magyar válogatott alapembere Fehérváron folytatja pályafutását!

A két klub pénteki megállapodása alapján a Vidiben folytatja pályafutását Kalmár Zsolt!

A 32-szeres magyar válogatott középpályás 1995. június 9-én született Győrben, már egészen fiatalon, nyolcévesen az ETO-ban tanulta a labdarúgás alapjait, mellette igazi labdarúgó-családban nőtt fel, hiszen ikertestvére és nővére is játszott.

A felnőttek között 17 esztendősen az NB II-ben debütált az ETO tartalékjai között, majd a Honvéd ellen 2013-ban már az élvonalban is bemutatkozhatott. Nem játszott sokáig Győrben, hiszen 2014 nyarán, már háromszoros felnőtt válogatott játékosként leigazolta a RB Leipzig. A lipcseiek színeiben 22 tétmérkőzésen szerepelt, kölcsönben pedig az FSV Frankfurt és a dán Bröndby csapatában is pályára lépett.

2017-ben került Dunaszerdahelyre, ahol hamar a szlovák bajnokság legjobbjai közé került, a sárga-kékeknél 148 találkozón 47 gólt szerzett és 29 gólpasszt osztott ki. A pályán és a pályán kívül is fontos tagja volt a felvidéki gárdának, az elmúlt szezonokban ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot is. A válogatottban 2014-es debütálása óta 32 találkozón 3 gólt szerzett, legutóbb 2022 novemberében Görögország ellen volt eredményes.

“Nagyon örülök, hogy itt lehetek a Vidinél! Juhász Rolanddal többször egyeztettünk, pozitív jövőképet vázolt fel számomra, így hat év után a távozás mellett döntöttem. Ez számomra most egy teljesen új kihívás lesz, de már nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal készülhessek. Folyamatosan követtem az NB I-et azóta is, hogy eligazoltam, és az a véleményem, hogy a szlováknál egy erősebb bajnokságban folytathatom, mert a magyar élvonal nagyon sokat fejlődött azóta, hogy 2014-ben külföldre költöztem. Természetesen a válogatottat is figyelembe vettem, amikor a váltás mellett döntöttem, szeretnék továbbra is tagja maradni a keretnek, mert ott is komoly célokért küzdhetünk majd a közeljövőben. Jó állapotban érzem magam, igaz, az elmúlt hetekben kevesebb játéklehetőséget kaptam, de biztos vagyok benne, hogy hamar formába kerülök és minél hamarabb a pályán segíthetem a csapatot. Az a tervünk, hogy családunkkal Fehérvárra költözünk, hogy maximálisan a Vidire tudjak koncentrálni, de nyilván ez nem megy egyik napról a másikra, most az a lényeg, hogy minél hamarabb edzésbe állhassak és bemutatkozzak a csapatban” - mondta a szerződés aláírása után új igazolásunk, Kalmár Zsolt.

“A magyar labdarúgást követőknek szerintem nem kell bemutatnom Kalmár Zsoltot, hiszen hosszú évek óta meghatározó tagja a válogatott keretének is. Játéktudását a DAC elleni nyári felkészülési mérkőzésén testközelből is láthattuk, igazi vezéregyéniségként fogta össze társait, nem véletlenül volt évek óta ő a csapatkapitány a dunaszerdahelyieknél. A legjobb korban van, jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, jó példaképként szolgálhat a keret fiatalabb tagjai számára. Végigcsinálta a felkészülést, minden mérkőzésen pályára lépett eddig a szezon során, biztos vagyok benne, hogy az első perctől kezdve nagy erőssége lesz újjáépülő csapatunknak” - nyilatkozta sportigazgatónk, Juhász Roland.

Kalmár Zsolt kettő plusz egy évre érvényes szerződést írt alá klubunkhoz, és a 13-as mezszámot választotta magának.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek