hu en
2023. Július 31. 11:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: fehervarfc.hu
Vidi II - 2-1-es vereség az Érdi VSE otthonában az NB III-as szezonnyitón

A hazai csapat a 88. percben szerezte meg a győztes találatot. 

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Őszi szezon, 1. fordulóMeccs center 
2-1
(0-0)
Monori 63, Pál 88
Érdi VSE:
Kertész -- Gubacsi, Morvai, Kürti (Németh 70), Farkas (Csoma-László 77), Németh (Pál 55), Monori (Révész 77), Pintér, Horváth, Fülöp, Göblyös
Kovács 79
Fehérvár FC II:
Gergely -- Husvéth, Csepregi, Molnár (Balla 70), Ambach Arnold (Bertók 70), Berki (Cserkuti-Németh 60), Kiss M, Rétfalvi Zsombor (Kiss Ádám 80), Horváth, Kovács, Balogh
2023.07.30. ÉrdÉrdi VSE SporttelepJátékvezetők: Práth DávidToplászki SzabinBalogh Bence

Jócskán megfiatalított NB III-as csapatunk az Érdi VSE otthonában kezdte az NB III-as bajnokság 2023/2024-es szezonját. Imrik László vezetőedző a Gergely - Rétfalvi, Horváth, Husvéth, Kiss M. - Molnár, Kovács B. - Csepregi, Balogh, Berki - Ambach tizenegyet küldte pályára. 

Az érdi csapat kezdte jobban a meccset, a 18. percben a korábban a Vidiben is futballozó Monori Norbert szerzett labdát a 16-osunk előterében, majd 13 méterről a jobb alsó kapufát találta telibe. A 26. percben egy szabadrúgást követően Monori elé került a labda, aki 15 méterről ezúttal a léc alá célzott, lövését Gergely Roland hatalmas bravúrral tolta szögletre. A sarokrúgás után Fülöp lőtt közelről kapura, de kapusunk ismét nagyot védett. A 33. percben Monori beadását Kürti lőhette kapura 12 méterről, Csepregi azonban a labda útjába dobta magát és nagyot mentett. Csapatunk legaktívabb játékosa az első félidőben Ambach Arnold volt, aki háromszor lőtt kapura, de mindhárom kísérletet védte az érdiek kapusa. 

A második félidő elején a mezőny legjobbja, Monori szerzett ismét labdát a térfelünkön, majd 13 méterről alig lőtt kapu mellé. A 63. percben viszont már nem hibázott a hazaiak támadója, Monori három védőnket is kicselezte, majd 14 méterről a bal alsóba helyezett (1-0). 

Öt perccel később egyenlíthettünk volna, de Balogh Máté 14 méteres lövését az egyik hazai védő a gólvonalról kifejelte. A 73. percben ismét Balogh veszélyeztetett, 20 méteres lövését Kertész védte. A 79. minutumban Balla adott szép labdát Kovács Bencének, aki a bal szélről befelé vezette a játékszert, majd 14 méterről óriási gólt lőtt (1-1). A 87. percben Cserkuti-Németh Olivér ziccerét védte a hazai hálóőr, majd az ellentámadásból a csereként pályára lépő Pál Szabolcs szerzett szerencsés gólt: közeli lövését Gergely még nagy bravúrral védte, a kipattanó azonban Pál fejéről a kapunkba pattant (2-1).

Fiatal csapatunk helyenként biztatóan futballozott, kis szerencsével ponttal térhettek volna haza a mieink. Legközelebb augusztus 2-án, szerdán 17:30-kor az FTC II-t látjuk vendégül. A zöld-fehérek az első fordulóban 5-0-ra nyertek a Szekszárd ellen, így az első helyen állnak az első forduló után. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek