hu en
2023. Szeptember 06. 19:00  -  fehervarfc.hu   -   Fotó: fehervarfc.hu
Gergényi Bence a Vidiben!

Klubunk megvásárolta a 25 esztendős balhátvéd játékjogát a ZTE FC-től.

A ZTE FC és klubunk szerdai megállapodásának értelmében a Vidiben folytatja pályafutását Gergényi Bence!

Gergényi Bence 1998. március 16-án született Budapesten, 2008-ban már a Budapest Honvéd igazolt játékosa volt. A felnőtteknél a kispestiek színeiben mutatkozott be az NB III-as tartalékcsapatban, majd Szegeden töltött fél évet kölcsönben, mielőtt alaposan kivette a részét a ZTE 2019-es feljutásából.

Azóta egy rövid lendvai kitérőt leszámítva (Szlovéniában a másodosztályú bajnokságot felfüggesztették 2020 tavaszán a világjárvány miatt, a Szlovén Kupában azonban döntőt játszhatott új balhátvédünk) a Zalaegerszeget erősítette, összesen 138 tétmérkőzésen viselte a kék-fehér mezt, ezeken a találkozókon öt gólt szerzett és 16 gólpasszt osztott ki, amikor a helyzet úgy kívánta meg, nem csak a hátvédsorban, hanem a középpálya bal oldalán is megállta a helyét. 

Új igazolásunk folyamatosan tagja volt az utánpótlás-válogatottaknak, az U21-es csapatban hat alkalommal lépett pályára. 2023-ban kupagyőzelmet ünnepelhetett a ZTE tagjaként a Puskás Arénában.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ma. A hozzám közel állókkal átbeszéltük, hogy óriási lehetőség és előrelépés a karrieremben az, hogy a Vidiben futballozhatok a jövőben. Rendkívül motiváltan érkeztem, alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és túllegyek az első vidis edzésemen" - mondta a szerződés aláírása utáni pillantokban Gergényi Bence

“Zeke Márió távozásával mindenképp szerettük volna a balhátvéd posztot megoldani, elsősorban pedig magyar játékosban gondolkoztunk. Bence már több alkalommal is bizonyította, hogy megbizható, jó játékos. Nagyon pozitív volt számunkra, hogy az első pillanattól kezdve érezhető volt a beszélgetések során az, hogy Bence nagyon szeretne itt, Székesfehérváron futballozni. Örülök annak, hogy csatlakozott hozzánk, biztos vagyok benne, hogy rövid idő alatt hasznos tagja lesz a Vidinek” - nyilatkozta új igazolásunkról sportigazgatónk, Juhász Roland"

Gergényi Bence szerződése kettő plusz egy évig érvényes, szurkolóink a 44-es Vidi-mezben láthatják majd a pályán.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek