hu en
2023. Május 10. 10:03  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu, fmlsz.hu
Szurkolj a MOL Aréna Sóstóban a Fejér Vármegyei Kupa döntőjén!

Május 17-én, szerdán 17:00 órakor kezdődik a finálé. A belépés ingyenes!

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Vármegyei Igazgatósága Székesfehérváron rendezi meg a Fejér Vármegyei Kupa döntőjét! A döntő mérkőzés 2023. május 17-án szerdán 17:00 órakor kezdődik. A találkozóra a belépés ingyenes, kapunyitás 16:00 órakor, a stadion A-szektorai és az ott található büfék lesznek nyitva, amelyeket az I-es és II-es kapun lehet majd megközelíteni.

A pályaválasztó, megye II-ben szereplő Baracs az egy vonallal feljebb vitézkedő Lajoskomáromot “fogadja” a fináléban, a találkozóra a belépés mindenkinek ingyenes! A baracsiak a Rácalmás, az Alap, a Vajta, a Velence, a friss megye I-es bajnok Gárdony és az Ikarus-Maroshegy legyőzésével meneteltek egészen a döntőig,  a Lajoskomárom a Cece, a Polgárdi, a Kisláng, a Sárbogárd és a Csór együttesét búcsúztatta a kupasorozat során.

Baracs Dunaújvárostól délre található, a két részből (Templomos és Apátszállás) álló községben 3530-an élnek. A sportegyesületet 1992-ben alapították, a csapat jelenleg a megye II-es bajnokság déli csoportjában a harmadik helyen áll.  A gárda legeredményesebb játékosa a bajnokságban 11, a kupában 4 gólos, 36 esztendős Balogh Dávid. A jelenlegi csapat elődje a 2000-es években az NB III-ban is szerepelt, a megye I-ben utoljára 2019-ben játszottak, azóta az ötödosztályban bizonyíthatnak a helyi labdarúgók - na meg persze a kupában!

Lajoskomárom szintén a vármegye déli részén, az enyingi járásban található, a nagyközséget 2110-en lakják. A sportegyesület címerében az impozáns, 1927-es alapítási évszám szerepel, a csapat jelenleg 2015 óta a megye I-ben szerepel, de a 90-es években az NB III-ban is játszottak a sárga-kékek. A csapat jelenleg a megye I-es osztály 9. helyén áll, legeredményesebb gólszerzője a korábban az NB II-ben is összesen 15 gólig jutó, nigériai Victor Michel, aki 11-szer volt eredményes a bajnokságban.

Érdekesség, hogy bár a Baracs ellen sosem játszott csapatunk, a lajoskomáromi legjobbak ellen kétszer is pályára lépett a Vidi a Vidipedia szerint. 1944-ben félbeszakadt a Székesfehérvári MOVE VSK-Lajoskomárom meccs a Győri kerület hadibajnokságában. 1947 szeptemberében viszont már végigment a mérkőzés. A Nyugat Magyarországi LASZ II. osztályban 2-2-es döntetlent játszott egymással a Lajoskomárom SE és a Székesfehérvári Vadásztölténygyár SE.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek