hu en
2023. Április 18. 12:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A második helyezett Kecskeméti TE látogat szombaton a MOL Aréna Sóstóba

Szombati ellenfelünk játszotta eddig a legtöbb döntetlent ebben a szezonban és ők szenvedték el a legkevesebb vereséget is.

Szombaton 15 órakor az újonc Kecskeméti TE látogat a MOL Aréna Sóstóba. Ez lesz a két csapat 17. élvonalbeli mérkőzése. Az eddigi 16 találkozóból 9-et megnyertünk, 2 döntetlen mellett pedig 5 alkalommal vereséget szenvedtünk. A gólkülönbség 31-20 a javunkra, ez meccsenkénti 3,2-es gólátlagot jelent. 

12 évvel ezelőtt, 2011-ben a Kecskeméti TE ellen játszottunk Magyar Kupa-döntőt, az első bajnokcsapatunk 3-2-es vereséget szenvedett azon a találkozón. A Hirös város csapata utoljára a 2014/2015-ös szezonban szerepelt az élvonalban és bár Bekő mester irányításával a 9. helyet sikerült megszerezni, NB I-es licenc hiányában nem indított csapatot a KTE, a névhasználati joggal rendelkező kft. gyakorlatilag megszűnt. 

Kecskeméten a KLC-KTE SI felnőtt csapata maradt a legmagasabb osztályú együttes, ez a megye I-es bajnokságot, tehát a negyedosztályt jelentette. 2016 telén megalakult a Kecskeméti LC Kft., mely teljes mértékben átvette a felnőtt együttes működtetését a sportiskolától, majd 2017 nyarán 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP).

2016-ban a negyedik helyen zárt az együttes, 2017-ben nagy csatában szorult a második helyre a KLC, 2018-ban azonban szinte hibátlan teljesítménnyel bajnoki címet sikerült szerezni, majd a Hajdúböszörmény elleni sikeres osztályozó után a csapat feljutott az NB III-ba, ahol a 2020/2021-es szezonban az Iváncsa mögött a második helyen végzett, azonban mivel a Fejér megyei együttes nem vállalta az NB II-t, így a Kecskemét indulhatott a 2021/2022-es szezonban a másodosztályban. Óriási meglepetésre az előző idényben a Vasas mögött a második helyen végzett a KTE az NB II-ben, így két év alatt az NB III-ból az NB I-be jutottak a lila-fehérek.

A kecskeméti csoda aztán az élvonalban is folytatódik, 27 fordulót követően a Kecskemét a második helyen áll úgy, hogy az egész mezőnyben a legkevesebb vereséget - hármat - szenvedte el. Rajtunk kívül eddig csak a Mezőkövesd tudta legyőzni ebben a szezonban a Kecskemétet az élvonalban, Kuttor Attila együttese hazai pályán és Kecskeméten is nyerni tudott.

A KTE a bajnokságban hat meccs óta veretlen idegenben, mi pedig 11 mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre hazai környezetben, utoljára tavaly októberben az Újpesttől kaptunk ki bajnokin a MOL Aréna Sóstóban. Azóta egyetlen másik NB I-es csapat sem rendelkezik ilyen hosszú hazai veretlenségi sorozattal, mint mi. 

A Kecskeméti TE legeredményesebb játékosa a hét találatnál járó Katona Bálint, aki csapatunk középpályásának, Katona Mátyásnak a testvére.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek