hu en
2023. Március 24. 13:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Magabiztos győzelem a Siófok elleni felkészülési mérkőzésen

Dárdai duplázott, rajta kívül Kastrati és Alef is eredményes volt, csapatunk 4-0-ra nyert az NB II-es Siófok ellen. 

A válogatott szünetet kihasználva péntek délelőtt 11-kor felkészülési mérkőzést játszottunk az NB II-es Siófok együttese ellen. Svéd vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak az alábbi összeállításban küldte pályára a mieinket: Rockov - Bese, Csongvai, Serafimov, Heister - Pokorny, Alef, Katona - Kastrati, Dárdai, Schön. Ellenfelünk pedig a Winter - Makrai, Varjas, Vágó, Varga - Szakály, Nyitrai - György, Horváth, Hegedűs - Farkas tizeneggyel kezdte a találkozót. 

Az ötödik percben Kastrati került nagy helyzetbe, ezt Winter még hárítani tudta, azonban egy perccel később már tehetetlen volt a siófoki kapus, amikor Dárdai kapufája után Kastrati a hálóba lőtte a kipattanót (1-0).

12 perce tartott a mérkőzés, amikor Alef távoli bombáját védte Winter, majd Katona ismétlésénél is résen volt a vendégek hálóőre. Negyedóra játék után a Siófok is veszélyeztetett, Hegedűs 16 méteres lövése kerülte el a kapunkat, tíz perccel később Dárdai vezette a kapusra a labdát, Winter nagyot védett. A 28. percben Heister távoli lapos lövését hárította a vendég kapus, majd a 34. percben Farkas bombáját védte Rockov, a kipattanót György lőtte kapu fölé. Egy perc volt hátra az első félidőből, amikor Kastrati remek beadását Dárdai fejelte közelről a kapuba (2-0). 

A második játékrész Kastrati nagy helyzetével kezdődött, koszovói támadónk egy szép csel után tekert 16 méterről kapura, a siófoki hálóőr nagyot védett. Ebben a játékrészben Kojnok, Menyhárt, Pető, Szabó, Berekali és Ambach is pályára lépett - utóbbi játékosunk most debütált az első csapatban. 

A 62. percben tovább növeltük előnyünket, egy szélről érkező szabadrúgást követően Bese fejelt a kapufára, a kipattanót Alef vágta közelről a léc alá (3-0). A 4-0-ás végeredményt Dárdai állította be a 65. percben, aki Schöntől kapott remek labdát egy szép támadás végén. 

Csapatunk jövő héten vasárnap 16:30-kor az FTC otthonában lép pályára az OTP Bank Liga NB I következő fordulójában. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek