hu en
2022. December 19. 09:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Célba értek a vidis adományok!

Első csapatunk, női együttesünk és szurkolóink is gondoltak a rászorulókra az ünnepek előtt.

Klubunk, játékosaink és szurkolóink nem csak karácsony előtt gondolnak azokra, akiknek segítségre van szüksége, hiszen idén többek között gyűjtöttünk a kárpátaljai menekültek számára, illetve korábbi U14-es bajnokunk, Horváth Máté Bendegúz gyógykezelésére is, de természetesen az ünnepek előtt is összefogtunk annak érdekében, hogy az év vége egy kicsit szebben teljen a kevésbé szerencsés családoknak is.

Szombaton az egymás elleni mérkőzést követően Toldi Gábor, Fiola Attila, Dárdai Palkó és Szabó Levente a Petőfi Kultúrtanszékre látogatott el, ahol Fezen és barátai által szervezett jótékonysági karácsonyon vettek részt. A Vidi-küldöttség a program elején vendégeskedett, ahol a közös fotózkodáson és autogramosztáson túl még egy kis karácsonyfa-díszítés és csocsózás is belefért a programba, a 100 rászoruló gyermek az ajándékokat az egész délután tartó programsorozat végén vehette át.

Az első csapat által gyűjtött egymillió forintból, valamint a Fiola Attila, Nego Loic, Schön Szabolcs, Dárdai Palkó által aláírt válogatott mezekből befolyt összegből a fenti esemény mellett támogattuk a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központot (korábban Fejér Megyei Gyermekotthonként ismerhették szurkolóink az intézményt), valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat székesfehérvári támogató szolgálatát is. Az MLSZ-nek ezúton is köszönjük, hogy a válogatott mezek felajánlásával ők is hozzájárultak a vidis gyűjtéshez.

“Tudjuk, hogy profi sportolóként felelősséggel tartozunk nem csak a pályán nyújtott teljesítményünkért, hanem valamilyen szinten a nagyobb közösségért is, ezért idén sem volt kérdés, hogy az év végén is igyekszünk segíteni a rászorulóknak. Biztosak vagyunk benne, hogy jó helyre került az általunk gyűjtött összeg, a szurkolóknak pedig köszönjük, hogy részt vesznek a klub által szervezett liciteken, ezzel is segítve a nehéz helyzetbe jutottakat. Az öltöző nevében szeretnék minden Vidi-drukkernek boldog karácsonyt és sikerekben, egészségben gazdag új évet kívánni! Hajrá, Vidi!” - mondta Fiola Attila, akire csapattársaival együtt azért karácsonyig még vár egy-két kemény edzés.

A Gyermekotthonból Kovács Péter intézetvezető tolmácsolta gondolatait és jókívánságait a Vidi-család felé: “Hálás szívvel köszönjük a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ és a támogatott gyermekeink nevében a jótékonysági liciten felajánlott összeget, melyet a nevelőszülői hálózatban élő gyermekek szabadidős tevékenységének színesebbé tételére és aktív egészség megőrzési programokra kívánunk fordítani. Gondozottjaink és a nevelőszülők életében, pozitív élményeket és aktív kikapcsolódás lehetőségét nyújtották a 2022-es évben adományozott térítésmentes belépőjegyek, melyeket a MOL Fehérvár FC labdarúgó-mérkőzéseire biztosítottak számunkra. Köszönjük és a jövőben is gondosan ápoljuk az Önökkel fennálló jó kapcsolatot, mely példaértékű együttműködés és támogatás keretében, a lakásotthonokban és a nevelőszülői hálózatban élő gyermekek számára meghatározó jelentőségű. Munkatársaim és a gondozottjaink nevében tisztelettel köszönöm az eddig nyújtott támogatást.” A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fehérvári támogató szolgálatától pedig Rehova Eszter köszönte meg a segítséget: “Hálásak vagyunk ,hogy a 2022-es évben is, ebben a nehéz gazdasági helyzetben támogatja a MOL Fehérvár FC munkánkat. Támogató Szolgálatunknak nagy segítség az intézmény és a gépjárműflotta fenntartásában. A 2023-as évben is eljuthatnak gondozottaink iskolába és az egészségügyi szolgáltatókhoz. Áldott, békés ünnepeket kívánunk!”

Ne feledkezzünk el női csapatunkról sem, akik amellett, hogy újoncként bennmaradó helyen telelnek, szintén felajánlottak egy dedikált mez a rászorulók számára: Gajdóczi Tibor együttese az Adni Jó Kupa-csapatának ajánlotta fel a beérkező összeget. A XIV. Adni Jó Kupa bevételét Kovács Hunor gyógykezelésére szánják a szervezők, a kupának otthont adó Csíkvári úti Vidi-utánpótlás által használt műfüves csarnokot pedig december 17-én díjmentesen bocsátotta a jó ügy érdekében focizó csapatok rendelkezésére klubunk. Szurkolóink is kivették a részüket az adakozásból, az RBD élelmiszert és tisztálkodási szereket gyűjtött a rászorulóknak, a "G-Pont" szurkolói csoport pedig 85 vidis sálat ajándékozott az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnak, a sálak számát pedig klubunk megduplázta, így összesen 170 gyermek karácsonyfája alá kerül majd vidis ajándék.

Végül, de nem utolsósorban pedig említsük meg az MTVA “Jónak lenni jó” kampányát, amely idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének gyűjtött - nagy örömünkre szolgált, hogy az első csapatunk által dedikált mez gyakorlatilag abban a pillanatban elkelt, ahogyan felkerült az MTVA honlapjára.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek