hu en
2022. November 23. 09:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Imrik László: "A vezetőedzői kinevezésem után teljesen megváltoztak a mindennapjaim"

A Vidi II fiatal vezetőedzőjével beszélgettünk a november eleji kinevezése óta eltelt időszakról és NB III-as csapatunk jövőjéről is. 

- 2019 óta dolgozol a Vidi II szakmai stábjában, Toldi Gábor, Szalai Tamás, legutóbb pedig Györök Tamás munkáját segítetted pályaedzőként, november eleje óta azonban te irányítod fiatal második csapatunk szakmai munkáját. Hogy telt el számodra az első néhány hét az új pozíciódban?

Eléggé váratlanul ért a felkérés, ugyanakkor abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az elmúlt közel három évben, amióta a csapat mellett dolgozom, volt időm átlátni a klubnak a filozófiáját, emellett figyelemmel kísérhettem a Vidi II jelenlegi keretét alkotó fiatal játékosok fejlődését is. Toldi Gábor távozása után már belekóstoltam ideiglenesen a vezetőedzői szerepbe, de nyilván a mostani helyzet teljesen más, mint amikor "beugróként" dolgoztam a srácokkal. A vezetőedzői kinevezésem után teljesen megváltoztak a mindennapjaim, sokkal összetettebb ez a feladatkör és természetesen jóval nagyobb felelősséggel is jár. Mind a három vezetőedző munkáját, akivel itt a Vidi II-nél együtt dolgoztam, ámulva-bámulva figyeltem, hiszen mindannyian rengeteg időt és energiát öltek a csapat minél eredményesebb felkészítésébe. Erre az útra léptem most én is rá, időm nagy részét az edzések összeállítása, a saját csapatom mérkőzéseinek elemzése és az ellenfelek feltérképezése teszi ki. Mindebben nagy segítségemre van a Vidi II jól összeszokott szakmai stábja, amelyhez immár Mohl Dávid is csatlakozott, aki pályaedzőként segíti a munkámat.

- Az az izgalmas helyzet állt elő, hogy a mostani főnököd, Juhász Roland sportigazgató nem is olyan rég még a kollégád volt itt a Vidi II stábjában. Hogy látod, sokban egyezik a véleményetek a labdarúgásról?

Juhász Rolit korábban nem ismertem, csak a pályáról, mint játékost. Aztán amikor a Vidi II-nél együtt dolgoztunk, akkor sikerült őt jobban megismernem és talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy nagyon sok dologban hasonlóan gondolkodunk. Mindketten a fiatalok beépítését a felnőtt labdarúgásba tartjuk a legfontosabb feladatnak, de a labdarúgásról alkotott véleményünk is azonos. 

- Van még két idegenbeli bajnokija idén a Vidi II-nek, szóval egyelőre nem kérlek arra, hogy a teljes őszi szezont értékeld, ugyanakkor kíváncsi lennék, mi a véleményed a csapat eddigi teljesítményéről?

Erre a szezonra nyáron még Szalai Tomi vezetésével készültünk, aztán az ő távozása után Györök Tamás vette át a szakmai munka irányítását, most pedig három hete én tartom már a csapat edzéseit. Úgy érzem, az összkép, mindent figyelembe véve pozitív. Nyilván kíváncsian várom, hogy az utolsó két mérkőzésen milyen eredményt tudunk majd elérni, hiszen azért a megszerzett pontok száma is fontos, de az elsődleges célunk a fiatal játékosok zökkenőmentes beintegrálása a felnőtt labdarúgásba. Ebből a szempontból nagyon eredményes az őszi szezonunk, hiszen az első csapatban bemutatkozhatott Babos Bence, Kovács Bence és Menyhárt Zsombor is, de az NB III-ban is debütált tehetséges utánpótlás-játékos, másfél hete Balogh Máté Zsolt először játszott NB III-as bajnokit az élmezőnyhöz tartozó Veszprém ellen. Folyamatosan nyomon követjük a Vidi utánpótlás-csapataiban szereplő fiatal tehetségek teljesítményét, rendszeresen egyeztetünk a vezetőedzőkkel és az utánpótlás-vezetőkkel. A téli felkészülési időszakban több fiatal tehetségnek is szeretnénk megadni a lehetőséget arra, hogy nálunk bizonyítsanak, amennyiben pedig élnek a lehetőséggel, tavasszal be is mutatkozhatnak az NB III-ban. 

- Nemrég kezdted el az UEFA "A" licences edzői tanfolyamot, ebből arra következtetek, hogy komoly ambícióid vannak a jövőre nézve.

Ez így igaz, fontos számomra, hogy folyamatosan képezzem magam, hiszen valóban komoly céljaim vannak, ugyanakkor ez egy hosszú folyamat és most csak az előttem álló feladatra koncentrálok itt a Vidi II-nél.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek