hu en
2022. Április 29. 10:47  -  Hermann Dorottya   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vidi UP: Az U14-es lánycsapat a hét csapata!

Az ifjú hölgyek már 3 fordulóval a szezon vége előtt bajnoki címet ünnepelhettek!

Ezúttal is megválasztásra került a hét utánpólás-csapata. A múlt heti teljesítményük alapján a szezon első vidis bajnokai, az U14-es lányok érdemelték ki a címet. 

Csapatunk kedden a Viktória FC otthonában lépett pályára, és aratott 8-0-ás győzelmet! Sárosdi Patrícia szerezte meg a vezetést az 5. percben, egy perccel később Kirsch Emma duplázta meg előnyünket. A második játékrészben Csanádi Kata négyszer is betalált, majd a hajrában Kiss Kata és Hegyi Luca is eredményes tudott lenni. Ezzel a győzelemmel a lányok bebiztosították a bajnoki címüket, hiszen három fordulóval a bajnokság vége előtt már behozhatatlan előnyük, Csanádi Kata pedig vezeti a gólövőlistát, 7 találattal megelőzve a második helyezettet. Ezt követően vasárnap a Veszprém ellen játszottak hazai pályán gólnélküli döntetlent. 

Szimán Bálint vezetőedző a következőket mondta honlapunknak: "Négy meccsel a vége előtt utaztunk le Szombathelyre, annak tudatában, hogy ha nyerünk, akkor már biztos bajnokként készülhetünk az utolsó három mérkőzésre. Az U14-es csapat mindössze négy éve alakult, ez idő alatt jutottunk el oda, hogy a képzés beérett, ez pedig egy bajnoki címet is eredményezett. Nagyon jó játékosok alkotják a csapatot, nagy öröm, hogy mind a 2009, 2008 és 2007-es korosztályokból is vannak meghatározó játékosok."

„Nagy öröm, hogy a női labdarúgás egyre népszerűbb itt a városban, ehhez Szimán Bálint nagyon sokat hozzátett, mind szakmailag, mind szervezésben, rengeteg fiatal játékost hozott már ebbe a csapatba, akikkel nemcsak bajnok lett, de folyamatosan a felsőbb korosztályokba is feljátszanak a lányok. A csapat több tagja előtt szép jövő állhat, szurkolunk, hogy a hozzájuk fűzött reményeket beváltsák, és természetesen gratulálunk a bajnoki címhez!” – nyilatkozott büszkén Kenyeres Imre, utánpótlás-sportigazgató.

Az utolsó két forulóban a lányok május 8-án a Gyirmótot fogadják, május 15-én pedig Zalaegerszegen zárják a bajnokságot.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek