hu en
2022. Március 31. 09:20  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Öt érdekesség, amit a Kisvárda elleni bajnoki előtt tudni érdemes

Hazai pályán 100%-os csapatunk bajnoki mérlege a Kisvárda ellen.

1. Pozitív örökmérleg, hazai pályán veretlenül

12. élvonabeli mérkőzésére készül csapatunk a Kisvárda ellen, a két együttes 2018 óta íródó történelmében nagy fölényben vannak a Vidi-sikerek. Az eddigi bajnokikon hétszer győzött együttesünk, kétszer született döntetlen, kétszer pedig a szabolcsiak nyertek.

Hazai pályán hibátlan az eddigi teljesítményünk a Kisvárda ellen, mind a hat találkozón fehérvári győzelem született, az első 2018 júliusában, a legutóbbi pedig tavaly augusztusban. A párharc összesített gólaránya 22:8, ami meccsenkénti 2,7-es gólátlagot jelent, hazai pályán viszont gólt is alig kaptunk szombati riválisunk ellen, a MOL Aréna Sóstóban eddig mindössze kétszer volt eredményes a Kisvárda.

2. A legnagyobb arányú győzelem

A legnagyobb Kisvárda elleni győzelmet 2018. július 21-én, a felcsúti Pancho Arénában arattuk, amikor Danko Lazovics, Juhász Roland, Marko Scsepovics és Stefan Scsepovics góljaival nyert 4-0-ra a Marko Nikolics vezette Vidi. 2019. augusztus 31-én már a MOL Aréna Sóstóban 3-0-s győzelmet arattunk a várdaiak ellen, akkor Visar Musliu, Georgi Milanov és Armin Hodzic talált be, ahogy 2020. december 18-án is 3-0-ra nyertünk, utóbbi meccsen Funsho Bamgboye duplázott és Ivan Petrjak is eredményes volt.

A 4-0-s Vidi-győzelem összefoglalója:

3. A legeredményesebb gólszerzők

A Vidi-Kisvárda párharc történelmében eddig öt játékosnak sikerült két gólt szereznie. Vidi-részről Nikolics Nemanja, Funsho Bamgboye, Armin Hodzic és Pátkai Máté volt kétszer eredményes, kisvárdai oldalról pedig Sassá vette be kétszer csapatunk kapuját.

4. Győzelem kettős emberhátrányban

Legutóbbi Kisvárda elleni hazai mérkőzésünket úgy nyertük meg tavaly augusztusban 2-1-re, hogy a mérkőzés végén már kettős emberhátrányban volt csapatunk. Dárdai Palkó gólt és gólpasszt is jegyzett a meccsen, nem sokkal az első félidő lefújása előtt passza után Zivzivadze talált be, majd a 75. percben már ő váltotta gólra Petrjak átadását. A siker értékét növeli, hogy úgy gyűjtöttük be a fontos három pontot, hogy az 51. minutumtól Stopira kiállítása miatt emberhátrányban játszottunk, majd a ráadásban Fiola második sárga lapja után már csak nyolc mezőnyjátékosunk maradt a pályán.

Az augusztusi győzelem összefoglalója:

5. A dátum: április 2.

A múltban kilenc NB I-es bajnokit játszott csapatunk a szombati mérkőzés napján. Az elsőt 1972-ben, amikor a győri ETO ellen nyertünk 2-1 Sóstón, legutóbb pedig 2016-ban, amikor 2-1-re alulmaradtunk a Budapest Honvéd otthonában.

A Kisvárda elleni bajnoki napján ünnepli születésnapját a Vidivel 1985-ben NB I-es bronzérmet szerző támadó, Fuisz László, valamint az 1993/1994-es szezonban csapatunkat erősítő középpályás, Heinczinger János.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek