hu en
2022. Április 02. 19:29  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Történelmi fordítás a Kisvárda ellen!

Háromgólos hátrányból felállva nyertünk szombaton a MOL Aréna Sóstóban!

OTP Bank Liga, 2021-2022, Tavaszi szezon, 26. fordulóMeccs center 
5-3
(2-3)
Nikolics 15, Funsho 18, Zulj 59, Kodro 80, Nikolics 85
MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Stopira, Rus, Bese -- Hangya Szilveszter, Zulj (Makarenko 71), Funsho (Petrjak 71), Fiola, Nego -- Kodro (Sabanov 86), Nikolics (Kovács 90)
Bumba 8, Navratil 10, Camaj 12
Kisvárda Master Good:
Dombó -- Hej, Kravchenko, Cirkovic, Ötvös (Zlicic 62), Camaj (Peteleu 84), Danielov, Bumba (Asani 70), Melnyik, Navratil, Leoni (Nagy 84)
2022.04.02. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó10 fok, hűvös, szeles2054 nézőJátékvezetők: Erdös JózsefKóbor PéterHorváth ZoltánCsonka Bence

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában csapatunk a Kisvárda együttesét fogadta a MOL Aréna Sóstóban szombat délután. Michael Boris a dobogó harmadik fokán álló piros-fehérek ellen a Kovács D. - Bese, Rus, Stopira - Nego, Fiola, Zulj, Hangya - Funsho - Kodro, Nikolics csapatnak szavazott kezdőként bizalmat.

Sajnos nem a tervek szerint alakult a mérkőzés eleje, a kisvárdaiak 12 perc alatt három gólt is szereztek. Először a nyolcadik percben Bumba talált be 13 méterről (0-1), majd két perccel később Navratil vezette rá a labdát egy az egyben Kovácsra, a szóló végén pedig kapusunk lábai között gurította el azt a hálóba (0-2). A hidegzuhany a 14. percben folyatódott, ekkor Camaj lőtt hatalmas gólt távolról a kapunkba (0-3).

Csapatunk azonban nem zuhant össze, sőt! A 15. percben Nego centerezését Nikolics váltotta gólra (1-3) (ez volt csatárunk 114. NB I-es gólja Vidi-mezben), három perccel később pedig ismét Nego volt az egyik főszereplő - a magyar válogatott játékos ezúttal Funshót hozta kihagyhatatlan helyzetbe (2-3)! A 25. percben ismét gólnak örülhettünk, ezúttal is Funsho volt eredményes, de az asszisztens az akció során már lest látott, és döntését a VAR is megerősítette. A lesállás előtt egyébként Nikolics lapos lövését hatalmas bravúrral védte Dombó Dávid. Őrületes 25 percen voltak túl a csapatok a mérkőzés elején. A félidő második felére kicsit megnyugodtak az együttesek, tőlünk Zulj, a vendégektől Leoni kapott sárga lapot, Bese pedig fejjel veszélyeztetett egy szögletet követően, de ekkor Dombónak nem kellett védenie.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, a játékrész első nagy helyzete pedig Nikolics nevéhez fűződött, akinek közeli lövése csak azért pattant kapu mellé, mert Kravchenko blokkolni tudta. Az 59. percben azonban Peter Zulj lövését már se a védők, se Dombó nem tudta hárítani, kiegyenlítettünk (3-3)! Osztrák középpályásunk Bese beadása után lőtte ki a bal alsó sarkot. A 80. percben pedig megszereztük a vezetést is! Nego újabb remek beadására ezúttal Kodro érkezett, a bosnyák válogatott csatár pedig kapásból, ballal megszerezte negyedik gólunkat (4-3)! Három perccel később Kravchenko buktatta Petrjakot a tizenhatoson belül, a várdai hátvéd megkapta második sárga lapjával együtt a piros lapot is. Közben kettőt is cserélt a Kisvárda, így a büntetőre a 85. percben került sor. A labda mögé Nikolics állt, csapatkapitányunk pedig magabiztosan értékesítette a 11-est (5-3)!

Ez volt Niko 115. NB I-es bajnoki gólja a Vidiben, nem mellesleg klubunk az NB I-es történelme során első alkalommal állt fel hazai pályán háromgólos hátrányból! A hajrára még Kodro helyett Sabanov érkezett. A 87. percben Kovács Dánieltől is szükség volt egy bravúrra, kapusunk a csereként beálló Asani lövését tolta ki szögletre. A hosszabbításban Nikolics Nemanja a szurkolók vastapsa mellett hagyta el a pályát, Kovács István lépett a pályára helyett. Ezt követően az eredmény már nem változott, csapatunk fantasztikusan reagált arra, hogy hamar jelentős hátrányba került, és végül magabiztosan itthon tartotta a három pontot!

CÍMKÉK
2021-2022 OTP Bank Liga MOL Fehérvár FC - Kisvárda Master Good
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek