hu en
2022. Március 01. 09:10  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: eto.hu
Az NB II 9. helyén álló ETO FC vendégei leszünk a MOL Magyar Kupában

Csütörtökön 20:00 órakor kezdődik a negyeddöntő az ETO Parkban, a továbbjutásról egy mérkőzés dönt.

Március 3-án, csütörtökön este 20 órakor a győri ETO Parkban lépünk pályára a házigazda ETO FC ellen a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében. 

A győriek tavaly szeptemberben az NB III-as listavezető Mosonmagyaróvár otthonában kezdték meg kupaszereplésüket és 3-0-ás győzelemmel magabiztosan jutottak tovább. A következő körben aztán komoly skalpot szereztek, hiszen az NB I-ben a második helyen álló Puskás Akadémia FC-t ejtették ki, miután hazai pályán, Vernes Richárd góljával 1-0-ra győzni tudtak. A nyolcaddöntőben viszont rezgett a léc, az NB III-ban a Vidi II-vel azonos csoportban szereplő és ott a középmezőnyben helyet foglaló Nagykanizsa otthonába látogatott az ETO FC és a hazaiak emberhátrányban is vezettek 2-1-re egészen a 84. percig. Az utolsó néhány percben aztán a győriek a maguk javára fordították a meccset, Farkas Balázs triplájával 3-2-re nyertek. 

Az NB II-es bajnokságot jól kezdte ősszel az ETO FC, többek közt pontot rabolt a Haladástól és a DVTK-tól, a Vasast pedig 3-1-re legyőzte hazai pályán a kisalföldi gárda. Idén viszont nem igazán megy Klausz László együttesének, az eddigi öt bajnokijából kétszer döntetlent játszott, háromszor pedig vereséget szenvedett csütörtöki ellenfelünk. A 20 csapatos NB II-ben jelenleg a 9. helyen áll az ETO FC 9 győzelemmel, 7 döntetlennel és 9 vereséggel, a gólkülönbsége 30-29. 

Az ETO FC keretében több rutinos játékos is található, a zöld-fehéreket erősíti többek közt Lipták Zoltán, Óvári Zsolt, Priskin Tamás, Vernes Richárd és Bacsa Patrik is. A bajnokságban a legeredményesebb győri futballista a 6 gólos Óvári Zsolt. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek