hu en
2022. Március 03. 22:10  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség Győrben

Emberhátrányban búcsúztunk a MOL Magyar Kupától.

A MOL Magyar Kupa indulójára vonultak ki a csapatok este nyolc óra előtt pár perccel az ETO Parkban a sorozat utolsó negyeddöntője előtt - régi riválisunk, az ETO FC látta vendégül Nikolics Nemanjáékat. A meccs előtt már biztos volt, hogy ott van az elődöntőben a Paks, az FTC és az Újpest FC is. Michael Boris csütörtökön a Kovács D.  - Bese, Fiola, Stopira, Hangya - Pinto, Alef, Lednev - Dárdai, Nikolics, Petrjak kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, először láthattuk tehát Vidi-mezben a 23-szoros válogatott jobbhátvédet, Bese Barnabást.

Tizennégy percig kellett várni az első lövésig, de Lednev távoli próbálkozása nem jelentett veszélyt, ahogy hat perccel később Pinto lövése sem ijesztette meg a zöld-fehéreket. A 24. percben a hazaiak kerültek helyzetbe, a Nagykanizsa ellen triplázó Farkas lőtt éles szögből, Kovács szögletre hárított. A 40. percben Alef csúsztatására Nikolics érkezett a hosszún egy sarokrúgás után, azonban az utolsó pillanatban a győri védők menteni tudtak. Három perccel később viszont megszereztük a vezetést! Petrjak kényszerítőzött Dárdaival, majd 18 méterről, hatalmas erővel kilőtte a bal felső sarkot (1-0). A félidő egy középre tartó Petrjak lövéssel zárult, egygólos vezetésnél vonultunk be 45 perc játék után az öltözőbe.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, a második játékrész pedig egy szöglet utáni Stopira fejessel kezdődött, majd az 50. percben Szimcso 21 méteres lövése pattogott el a kapunk mellett, Kovács biztosított, de nem kellett beleérnie a labdába. Az 57. percben Farkas lépett ki a leshatárról, éles szögből leadott lövését Kovács Dániel nagy bravúrral védte. A 61. percben Lednev és Bese helyett Makarenko és Nego érkezett a pályára.

Egy perccel a cserék után Petrjak közeli lövését védte egy szép védéssel Fadgyas, Hangya ismétlése pedig a védőkről pattant ki szögletre. A 71. percben szabadrúgáshoz jutott kapunktól 19 méterre az ETO, amelyet a korábbi U20-as vb-bronzérmes Kiss Máté váltott gólra (1-1). Egy perccel később Fiola Attila megkapta második sárga lapját, tíz emberrel folytattuk a meccset. A 75. percben Vitális került lövőhelyzetbe, a tizenhatoson belülről az oldalhálót találta el. Öt perccel később újabb kettőt változtatott Michael Boris - Nikolics és Petrjak helyett Funsho és Rus érkezett. A 83. percben Dárdai szabadrúgása után Stopira előtt adódott nagy lehetőség, de a kivetődő kapus, és a kapu fölött is elemelte a labdát hátvédünk.

Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Rus túlugrotta a hazai védőket, azonba Dárdai szöglete után nem tudott a kapuba fejelni. A 88. percben Dárdai lövése vágódott egy védőről szögletre, nem sokkal elkerülve a győri kaput. A 92. percben büntetőhöz jutott az ETO, amelyet Farkas értékesített (2-1). Az utolsó percre Kodro is pályára lépett, Dárdai helyett, de az eredmény már nem változott, búcsúztunk a MOL Magyar Kupától.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek