hu en
2022. Január 08. 03:00  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Stopira: "Számomra az Afrika Kupa a legjobb felkészülés"

Védőnk vasárnap kezdi meg szereplését a zöld-foki szigeteki válogatottal a kontinenstornán.

Ahogy már decemberben beszámoltunk róla, meghívót kapott az Afrikai Nemzetek Kupájára készülő Zöld-foki Köztársaság válogatottjába hátvédünk, Stopira. Az 51-szeres válogatott játékos pályafutása során másodszor vehet részt az afrikai kontinenstornán, nemzeti csapatuk legutóbb 2015-ben szerepelt az Afrika Kupán, amelynek idén január 9. és február 6. között Kamerun ad otthont.

"Szerencsére már teljesen jól vagyok, december végén egy pozitív koronavírusteszt miatt karanténban voltam, azonban a negatív tesztek után már napok óta újra a válogatott kerettel készülhetek - nyilatkozta honlapunknak Stopira, aki a céljairól is beszélt. - A legfontosabb számomra, hogy csapatként sikeresek legyünk, szeretnénk a lehető legtovább jutni, elsőként azonban a csoportból való továbbjutást kell kiharcolnunk. A csoportban Kamerun, Burkina Faso és Etiópia az ellenfeleink, utóbbi ellen játsszuk az első meccset vasárnap, így már mindenki izgatott, győzelemmel szeretnénk kezdeni a tornát. Személyes célom, hogy jó játékkal képviseljem a hazámat és a maximumot nyújtsam a pályán."

Hangsúlyozta, a Zöld-foki Köztársaság számára nagyon sokat jelent az Afrikai Nemzetek Kupája-szereplés.

"Ez a harmadik alkalom 2013 és 2015 után, hogy a válogatottunk kijutott a kontinenstornára, ami nagy dolog, nehéz kvalifikálni, mert a riválisok játékosai is remek klubcsapatokban játszanak Európában, Amerikában vagy Afrikában. Mi nem vagyunk nagy ország a népességünket tekintve, de annál nagyobb a szívünk és nagyok az álmaink. Egyik fő célom volt, hogy 2015 után ezúttal is itt lehessek a válogatottal az Afrika Kupán, szerencsére sikerült. Annak is örülök, hogy a Vidiből Lamin Jallow is itt lesz a tornán a gambiai válogatottal, akit nem csak csapattársamnak, hanem barátomnak is mondhatok, így kapcsolatban vagyunk és sokszor beszélünk a napokban is."

Stopira a felkészülési időszak alatt az Afrika Kupán szerepel, ezt követően tér majd vissza Fehérvárra.

"Az, hogy mikor tudok újra csatlakozni a Vidihez, a válogatott teljesítményünkön múlik, természetesen szeretnénk minél tovább eljutni, majd utána rögtön visszatérek Magyarországra. Az őszi szezont két győzelemmel és úgy érzem, jó formában tudtuk zárni, ezt kell átmentenünk a tavaszi folytatásra. Szeretnénk megnyerni a kupát és a bajnokságban is minél előkelőbb helyen végezni. Bár a felkészülés alatt így nem lehetek a Vidivel, az Afrika Kupa egy nagy lehetőség és a futball magas szintje, számomra a legjobb felkészülés a bajnokságra is, hiszen tétmeccseken, kiváló játékosok ellen kell a lehető legjobb teljesítményt nyújtanom."

A Zöld-foki Köztársaság január 9-én Etiópia, 13-án Burkina Faso, 17-én Kamerun ellen játszik csoportmérkőzést a yaoundéi Olembe Stadionban. A legutóbbi Afrika Kupát Algéria nyerte, a legtöbbször, hét alkalommal Egyiptom válogatottja emelhetette magasba a győztesnek járó trófeát.

CÍMKÉK
Stopira
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek