hu en
2021. Szeptember 06. 20:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Székesfehérváron volt a Lövés Szarajevóban című könyv országos bemutatója

Az UEFA-kupa-döntős csapatunk több játékosa is részt vett az ünnepi eseményen hétfő este. 

Hétfőn került a boltok polcaira Szentesi Zöldi László újságíró első sport témájú könyve, mely a Videoton FK Željezničar elleni UEFA-kupa-elődöntőjének visszavágóját dolgozza fel.

Székesfehérvár Városházának díszterme adott otthont a könyv országos bemutatójának, melyre az UEFA-kupa-döntős csapatunk több játékosa - Szabó József, Disztl Péter, Disztl László, Burcsa Győző, Csuhay József, Vadász Imre, Borsányi István - is ellátogatott, de természetesen jelen volt az eseményen Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is, valamint klubunk egykori kiváló játékosa és későbbi technikai vezetője, Fejes Gábor, illetve a Vidi utánpótlás technikai vezetője, Németh Jani bácsi. Rajtuk kívül a Videoton indulójának szerzője, Végvári László is helyet foglalt a sorok között, ahogy a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György is tiszteletét tette. 

Cser-Palkovics András rövid köszöntőjét követően Szentesi Zöldi László mesélt a könyv születéséről, majd több egykori játékosunkkal is beszélgetett, felidézték az 1985-ös nagy menetelést. A jó hangulatú, közel másfél órás könyvbemutató végén az RBD is megajándékozta a mű szerzőjét, egy olyan piros-kék Vidi-mezzel, melyet az UEFA-kupa-menetelés során viseltek a fehérvári játékosok, a mez hátuljára pedig a 41-es szám fölé a VIDEOTON felirat került. 

Szentesi Zöldi László hétfőn, az országos könyvbemutató előtt exkluzív interjút adott honlapunknak, melyet ide kattintva olvashatsz el!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek