hu en
2020. December 14. 18:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A harmadik helyezett Puskás Akadémia FC-t fogadjuk

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának mérkőzése kedden 20:15-kor kezdődik a MOL Aréna Sóstóban, zárt kapuk mögött.

A pandémia egyik első NB I-es "áldozata" a felcsúti együttes volt, augusztus közepén ugyanis több labdarúgó koronavírus-tesztje is pozitív lett. Emiatt el kellett halasztani a Bp. Honvéd elleni mérkőzésüket az NB I első fordulójából, a klub történetének első EL-mérkőzését pedig rendkívül tartalékos felállásban kellett lejátszaniuk Svédországban - a PAFC végül sima, 3-0-ás vereséget szenvedett a Hammarby vendégeként.

Sokan azt gondolták, hogy a vírus miatt kényszerűségből megfiatalított Puskás Akadémia FC - a kapusuk, Auerbach Martin például még csak 17 éves, és előbb játszott EL-meccset, mint NB I-es bajnokit - a bajnokságban is botladozni fog addig, amíg az alapembereik vissza nem térhetnek. Ehhez képest az első 5 meccsükből hármat megnyertek és csak a Ferencvárostól szenvedtek 2-1-es vereséget, valamint tőlünk kaptak ki 3-1-re

A folytatásban aztán zsinórban négy bajnokiját is elveszítette a felcsúti alakulat, Pakson például 6-2-es vereséget szenvedett Hornyák Zsolt együttese. A legutóbbi négy fordulóban viszont visszatért a sikerek útjára megyei riválisunk, a PAFC legyőzte a Budafokot, a Budapest Honvédot és az Újpestet, a Kisvárda ellen pedig döntetlent játszott. A 10. forduló után mindössze három pontra volt a csapat a kieső helytől, ekkor a tabella 7. helyén állt a PAFC, ma viszont 22 ponttal a harmadik helyen állnak Szolnoki Rolandék. Az eddigi 14 bajnokiján összesen 19 gólt lőtt és 22 gólt kapott a Puskás Akadémia FC. A sárga-kékek legeredményesebb játékosa az 5 gólos Antonio Mance. 

Ezúton is felhívjuk figyelmeteket, hogy a kedden 20:15-kor kezdődő MOL Fehérvár FC - PAFC bajnokit zárt kapuk mögött rendezzük, kérünk benneteket, ne induljatok el a mérkőzésre, mert nem fogtok tudni belépni a stadionba!

Az összecsapásról a molfehervarfc.hu oldalon élő, szöveges tudósítást olvashattok, az M4 Sporton és az m4sport.hu weboldalon pedig élőben nézhetitek a meccset!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek