hu en
2020. December 15. 22:30  -  Farkas Szilárd   -   Fotó: molfehervarfc.hu
1-1-es döntetlen a Puskás Akadémia ellen

Az első félidőben a vendégek szerezték meg a vezetést, majd a második félidőben Funsho egyenlített.

Rangadóra készülhetett a Vidi kedd este a Puskás Akadémia ellen. A felcsútiak a 15. forduló előtt közvetlenül mögöttünk, a harmadik helyen álltak az OTP Bank Liga tabelláján, igaz, mi egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk ellenfelünknél. Az őszi szezonban egyszer már összecsaptunk a PAFC együttesével, a szeptember 12-én lejátszott mérkőzés csapatunk 3-1-es győzelmével zárult.

Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Rus, Musliu, Stopira - Funsho, Houri, Alef, Nyári, Hangya - Petrjak, Zivzivadze kezdőcspatot küldte a pályára.

A 8. percben Petrjak szöglete után Alef mutatott be tetszetős mozdulatot, az ötösről sarokkal kapu felé küldött labdája a bal alsó mellett hagyta el a játékteret. Három perccel később szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Knezevic próbálkozását magabiztosan fogta Rockov. Nem sokkal később Nyári Patrik vétette észre magát, bátran tekert kapura egy szögletet, Tóth öklözve szabadított fel. A 19. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Knezevic kapott labdát a kaputól huszonöt méterre középen, felnézett, majd védhetetlenül lőtte ki a jobb felső sarkot (0-1).

A 22. percben a vendégek holland légiósa, Slagveer is távolról probálkozott lövéssel, ám Rockov a helyén volt. Nem csitult a PAFC-játékosok lövőkedve, a 24. minutumban Mance veszélyeztetett 18 méterről, ám kapusunk eszén nem tudott túljárni. Két perccel ezután Houri szabadrúgásánál kellett figyelnie Tóthnak, majd nem sokkal később Alef kínálta meg egy távoli, bal alsóba tartó lövéssel a vendégek kapusát, azonban az eredmény nem változott. A 34. perc végén Hangya passzolt középre Hourinak, középpályásunk nem sokkal lőtt kapu fölé 20 méterről. A 43. percben kisebb kavarodás alakult ki a kapunk előtt, Knezevic lövésébe Musliu vetődött bele, majd Plsek ismétlését Rockov védte szép vetődéssel. Az első félidő utolsó percében Houri bal oldali szabadrúgását Alef csúsztatta kapu felé, ám veszélytelen volt a próbálkozás. Puskás-vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

A második félidő első Vidi-helyzete az 51. percben alakult ki: Funsho jobb oldali beadását kifejelte egy védő, a labda Houri elé került, aki igazított egyet a játékszeren, majd kevéssel lőtt kapu fölé. Az 54. percben Rus Adrián helyett Bolla Bendegúz, Nyári Patrik helyett pedig Géresi Krisztián kapta meg a lehetőséget. Egy perccel később Géresi cselezett három védő között, majd húsz méterről lőtt, lövése Tóth kezében halt el. Az 58. percben Petrjak szöglete után Funshóhoz pattant a labda, aki szépen dőlt rá a lövésre, ám labdát Tóth fogta magabiztosan. Az 59. perc meghozta az egyenlítést: Houri játszotta meg Funshót, aki nyolc méterről, jobbról lőtte ki pontosan a kapu bal alsó sarkát (1-1)!

Nem sokkal később Bolla mutatott be cselsorozatot a tizenhatoson belül, ám lövése a kapu fölé szállt. A 64. percben Hangya, Funsho, Alef volt a labda útja, de a befejezés pontatlanra sikerült, Tóth védte Alef lövését. A 67. percben Zivzivadze helyére Nikolics érkezett. Egy perccel később Géresi bal oldali beadásáról nem sokkal maradt le a kapu elé becsúszva érkező Niko, majd újabb egy perccel később Houri lövését kellett fognia Tóthnak. A 71. percben kényszerű csere következett, Musliu bicegett le a pályáról, helyére Fiola érkezett az utolsó bő 20 percre. A 78. percben Stopira szabadított fel fejjel egy távoli ívelés után, a labda Slagveer elé került, aki 18-ról lőhetett, de a labda a felső léc fölé szállt. Ugyanebben a percben Mance szabálytalankodott Hangyával szemben, ezzel kiérdemelte második sárgáját, melyet piros követett, a vendégek 10 emberre fogyatkoztak.

A 81. percben Baluta beadása után Rockovnak kellett vetődve védenie. Három perccel később Kiss szép szóló után hozta helyzetbe Szolnokit, azonban a lövés gyengére sikerült. A rendes játékidő utolsó perceiben a Vidi veszélyeztetett többet, a mérkőzés utolsó momentumaként Géresi lövését kellett fognia Tóth kapusnak, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.

Csapatunk téli szünet előtti utolsó mérkőzése a Kisvárda ellen esedékes, szintén hazai pályán, szeptember 18-án, pénteken este 20 órai kezdettel.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek