hu en
2020. Február 14. 10:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Öt dolog, amire a Ferencváros elleni rangadó kapcsán figyelni érdemes

Kevesebb meccset játszott az FTC, mint a Vidi egy évvel ezelőtt ekkor; Nikolics kétszer is duplázott Dibusz ellen; a 100., Ferencváros elleni bajnoki következik.

 

A MOL Fehérvár FC a 21. fordulóban a Ferencvárosi TC együtteséhez látogat. A molfehervarfc.hu most öt olyan dologra hívja fel a figyelmet a találkozóval kapcsolatban, amelyre érdemes lesz figyelni.

Pihenés

A Ferencváros a találkozó kezdésekor, február 15-én már 10 napja nem lépett pályára, hiszen a február 8-i derbit a pálya alkalmatlansága miatt elhalasztották, míg a Magyar Kupától a zöld-fehérek már korábban, a Békéscsaba elleni vereséggel búcsúztak. Eközben csapatunk előbb a Mezőkövesddel vívott fontos bajnokit (2-1), majd a Magyar Kupában az Újpesttel találkozott Szegeden (0-0). Az FTC eddig összesen 35 mérkőzésen lépett pályára a 2019-20-as szezonban, míg a MOL Fehérvár FC egy esztendővel ezelőtt ugyanekkor 37-nél tartott (és február 16-án játszottuk a következőt).

Az ősz legjobbjai találkoznak

Az InStat statisztikái alapján átlagértékeket figyelembe véve az ősz álomcsapata az alábbi volt: Dibusz - Nego, Kravchenko, Batik, Musliu, Civic - Zubkov, Cseri, Isael - Hodzic, Henty. A 11 játékosból 7 is a Vidi vagy az FTC keretének tagja, azaz 2019 első 16 fordulójának legjobbjai csapnak össze szombaton. Az egy meccsen nyújtott teljesítményre kapott legmagasabb pontszámokat áttekintve a 9 pozícióból 7-ben is fehérvári vagy ferencvárosi játékos áll az élen.

Vinícius újabb legendákat érhet utol

Csapatkapitány-helyettesünk a hosszú őszi kihagyás után visszatért a csapatba és a DVSC ellen - Juhász Roland hiányzása miatt a karszalagot is viselve - lejátszotta 300. vidis tétmérkőzését. Azóta a Mezőkövesd elleni meccsel lehagyta Dvéri Zsoltot és a 302. fellépése már az örökranglista 12. helyére repítheti, holtversenyben Disztl Péterrel és Burka Imrével. Valamivel hátrébb Nikolics Nemanja lehagyta Szőke Miklóst és már a 28., amennyiben pályára lép, Csuhay József mérkőzésszámát is eléri.

Nikolics kontra Dibusz

A bajnokságban és a Magyar Kupában 7. alkalommal nézhet farkasszemet Nikolics Nemanja és Dibusz Dénes. A Ferencváros kapusa négyszer még a PMFC kapuját igyekezett megőrizni a góltól, 2014-15-ben azonban már a zöld-fehéreket erősítette. Télen visszatért támadónk ezekből a találkozókból hármat megnyert a Vidivel, kettő döntetlennel zárult, egyszer pedig vereséget szenvedtünk. Nikó 2011 augusztusában a 78. percben Alvest váltotta egy 4-1-re megnyert bajnokin - amelyen egyébként Elek Ákos is pályára lépett - és a 90. percben Gosztonyi passzát váltotta gólra; majd 2012 márciusában egy 3-1-re nyert találkozón duplázott; ezt pedig 2013. augusztus 11-én megismételte, akkor 5-1-re győztünk.

A 100. Vidi-Fradi

Első NB I-be jutásunk, azaz 1968 óta mindössze két idényt nem töltöttünk az élvonalban (1969, 1999-00), míg a Ferencváros hármat (2006-07, 2007-08, 2008-09). A többi idényben folyamatosan találkoztunk a bajnokságban a zöld-fehérekkel, így mostanra eljutottunk odáig, hogy a párharc történetének 100. összecsapására kerüljön sor február 15-én. Az eddigi mérleg - mint mindenki mással szemben, akivel legalább 7-szer találkoztak - a Ferencvárosnak kedvez, 28 döntetlen mellett 45-ször győztek, míg mi 26 alkalommal ünnepelhettünk. Legyen meg a 27. siker szombaton!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek