hu en
2020. Január 21. 11:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A hatodik helyen álló Honvéd látogat a MOL Aréna Sóstóba 2020 első bajnokiján

A piros-feketék a 7. és 13. fordulók között hétből hatszor győzni tudtak, a télen egy visszatérővel és egy új szerzeménnyel erősödtek.

Január 25-én kezdetét veszi a 2020-as esztendő tétmérkőzések tekintetében is. A MOL Fehérvár FC első ellenfele az OTP Bank Ligában a Budapest Honvéd FC gárdája lesz. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a MOL Aréna Sóstóban.

A kispesti csapat a 6. helyről várja a folytatást. A fővárosi piros-feketék szinte hullámvasúton ülnek 2019-20-ban, hiszen az együttesünk elleni, 6. fordulós vereség után a kieső, 11. helyen álltak, majd zsinórban 7 meccsen maradtak veretlenek, ebből 6-szor győztek. Az utolsó három játéknapon viszont aztán mindössze két pontot gyűjtöttek, ezzel egy pozíciót visszacsúsztak, igaz, a 7. Kisvárda előtt így is 4 pontnyi fórjuk van.

A házi gólkirály 7 találattal a harmadik kispesti időszakát töltő Davide Lanzafame (7+1), aki jelenleg a Ferencvárostól kölcsönben szerepel a Honvédnál, a házi kanadai táblázaton őt 3+3-mal Amadou Moutari követi. A legtöbb játékperc az őszt végigjátszó, már 36 esztendős Djordje Kamberé (1440), Batik Bence egy találkozót hagyott ki (1306). Figyelemre méltó a keret másik veteránja, Lovric Ivan is, aki 35 esztendősen 1189 minutumot töltött a gyepen 2019-20-ban.

A tél nem hozott jelentős játékosmozgást ellenfelünknél. Lanzafaméhoz hasonlóan Hidi Patrik is harmadik kispesti időszakát kezdi, illetve a dán Midtjyllandtól megszerezték Mayron George-ot, aki az edzőtábor után kapcsolódott be a munkába a Honvédnál, míg a távozók között Anis Ben-Hatira és Vadócz Krisztián (Penarol) említhetők, Vladyslav Kulach sérülései miatt még az ősszel tért vissza Ukrajnába.

És ha már maródiak: a kapus Rubi Levkovich és a jobbhátvéd Mohamed Mezghrani súlyosabb sérüléseik után rehabilitációjukat végzik, mindenki más egészséges.

A törökországi felkészülés során a Honvéd 1-0-ra kapott ki a török Gazianteptől, 2-0-ra legyőzte az albán Partizani Tiranát, majd 5-0-ra alulmaradt a horvát Hajduk Split ellen.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek