hu en
2020. Január 25. 19:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Gól nélküli döntetlen az első 2020-as bajnokin

Több helyzetet is kialakítottunk, de betalálni nem sikerült, így egy pontot szereztünk.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Tavaszi szezon, 17. fordulóMeccs center 
0-0
(0-0)

MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Musliu, Fiola -- Elek, Pátkai -- Petrjak (Milanov 59), Kovács, Nego (Houri 46) -- Futács (Hodzic 75)

Budapest Honvéd FC:
Tujvel -- Batik, Hidi, Lanzafame, Banó-Szabó, Kamber, Lovric, Aliji, Kesztyűs, Moutari (George 71), Ikenne-King (Uzoma 73)
2020.01.25. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó2 fok, ködös3054 nézőJátékvezetők: Berke BalázsGarai PéterBornemissza NorbertKirály KrisztiánVad II. IstvánTakács János

A Budapest Honvéd ellen kezdte meg szereplését az OTP Bank Ligában 2020-ban a MOL Fehérvár FC. Együttesünk a 2. helyről várta a folytatást a néhány hetes szünetet követően.

Joan Carrillo vezetőedző továbbra sem számíthatott Géresi Krisztiánra, Huszti Szabolcsra, Rus Adrián régebbi közelítő-problémái kiújultak, Boban Nikolov sarokcsont-csonthártya sérülés miatt nem állt rendelkezésre. Kezdőcsapatunk névsora így a következőképpen alakult: Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Elek - Nego, Kovács I., Petrjak - Futács.

A Honvédnál Levkovich kapus és a jobbhátvéd, Mezghrani továbbra is maródi, rajtuk kívül Gazdag Dániel hiányzott még, valamint nem került meccskeretbe David N'Gog és Nagy Gergő sem. Ott volt viszont a kezdőben a télen igazolt Hidi Patrik, így a kispesti kezdő így nézett ki: Tujvel - Ikenne-King, Kamber, Lovric, Batik, Aliji - Banó-Szabó, Hidi, Kesztyűs - Moutari, Lanzafame.

A találkozót megelőzően ügyvezető igazgatónk, Balogh Attila a 75. születésnapját nemrég ünneplő korábbi technikai vezetőnket, Németh Jani bácsit köszöntötte.

A 10. perc végén alakult ki az első komolyabb lehetőség, Kesztyűs próbálkozott 16 méterről, pattanásból, Kovácsik kiütötte a labdát. A következő minutumban két lövés is volt: előbb Futács tartott meg egy felpasszt és játszott Negóhoz, aki 23 méterről tüzelt - Tujvel fogta -, majd Moutari tört be jobb oldalról tizenhatosunkra két védővel szemben és éles szögből a hosszú kapufa belső oldalát találta el, ahonnan kifelé pattant a játékszer.

A 19. percben Moutari vezette középre balról a labdát és tüzelt 21 méterről, Kovácsik kitolta a bal alsó elől. A szöglet után Kesztyűs lőtt fölé. Négy perccel később Fiola 23 méteres kísérletét Tujvelnek kellett kitornáznia. A 25. percben Petrjak lövése lett jó Negónak, aki 6 méterről, egy érintésből nem tudta kapura irányítani a labdát, kevéssel a felső léc fölött hagyta el a pályát a labda. A 27. percben Hidi távoli lökete halt el Kovácsik kezei között.

A 37. percben Kovács beadására érkezett Petrjak, aki magasabbra emelkedett, mint Ikenne-King, de nem tudta kapura irányítani a labdát. Nem szabadult fel a kispesti kapu, ugyanis másodpercekre rá Nego elől fejelték el a védők ziccerben, majd a szöglet után Musliu csúsztatatott veszélyesen. A 40. percben szép összjáték végén Futács fordult rá és tüzelt jobbal 16-ról, nem talált kaput.

A 42. percben sérülés miatt ápolásra szorult Nego Loic, aki ugyan később visszatért, de egyértelmű volt, hogy cserére lesz szükség, így a félidőben a helyén debütált télen szerződtetett játékosunk, Lyes Houri.

Az 53. percben Petrjak vette át remekül a labdát és indult el a fellazult kispesti védelemre, majd megtalálta az üresen érkező Kovácsot, aki jobb külsővel nem tudta eltekerni Tujvel mellett. Az 55. percben Futács lőtt 14 méterről, Tujvel fogta, majd sajnos Petrjakot is kényszerű okokból kellett lecserélnünk. Ukrán szélsőnk hordágyon hagyta el a pályát, Milanov folytatta a helyén.

A 66. percben Elek passzából Milanov lódult meg a bal szélen, beadását Futács továbbította a kapuba az ötösön belülről, de Garai asszisztens lest jelzett. A 69. minutumban Vinícius szerzett labdát és verte át a letámadó kispestit, kényszerítőzött, majd kidobta balra Milanovnak. Középhátvédünk tovább futott a támadással, de bolgár szélsőnk beadása nem találta meg, így odalett a lehetőség. Nem sokkal később Moutarit Mayron George, Ikenne-Kinget Uzoma váltotta. Utolsó cserénkkel Futács helyén Hodzic érkezett a 75. percben.

A 76. percben Houri első kapuralövési kísérlete szállt mellé. A 81. percben Banó-Szabó Bence elé pattant egy beadás, a középpályás 13 méterről, tisztán lőtt, de a kapufáról mellé pattant lövése. A 90. percben Lanzafame lőtt némileg váratlanul, 16 méterről, Kovácsik vetődve kiütötte. Az ötperces hosszabbítás első másodperceiben Aliji rúgott Fiola után, amiért Berke azonnali piros lappal kiállította.

A 93. percben Fiola beadása úgy tűnt, Lovric kezéről pattant le, Berke sípja néma maradt, majd Houri beadását Hodzic fejelte Tujvel kezei közé. Később bosnyák támadónk lövése megpattant, így Milanov végezhetett el szögletet, amit Stopira nem tudott kapura irányítani.

Gól nem született, maradt a 0-0, együttesünk döntetlennel kezdte a 2020-as esztendőt.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek