hu en
2019. Április 04. 14:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
STATISZTIKA
Kovácsik Ádám 50. alkalommal nem kapott gólt tétmérkőzésen a Vidi kapujában

Klubunk örökranglistáján már csak négyen állnak előtte ebben a tekintetben.

A MOL Vidi FC szerda este az odavágón megszerzett 2-1-es előnyét további kettővel növelve 4-1-es összesítéssel ejtette ki a Ferencvárost a Magyar Kupából. A 2-0-s találkozóval kapusunk, Kovácsik Ádám szép mérföldkőhöz érkezett.

28. születésnapját éppen a találkozó másnapján, április 4-én ünneplő hálóőrünk 2015-ös érkezése után első ízben még 2016. március 5-én állt együttesünk kapujában tétmérkőzésen, két héttel később pedig első, kapott gól nélküli bajnokiját is lehozta.

Kovácsik a 2016-17-es idény kezdete óta kirobbanthatatlan a Vidi kezdőjéből és a Fradi elleni MK-siker alkalmával már 50. alkalommal fordult elő, hogy az ellenfelek nem tudták bevenni a kapuját. A korábbi 49 mérkőzésből 38 volt az OTP Bank Ligában, 6 EL-selejtezőn, 3 BL-selejtezőn, 2 pedig az Európa Liga főtábláján. A szerdai volt tehát az első "clean sheet", amit a Magyar Kupában elért - igaz, még csak a harmadik MK-meccsét teljesítette és érdekesség, hogy mindhármat a Ferencváros ellen játszotta.

Kovácsik Ádám háta mögött a Magyar Kupa-negyeddöntők után összesen 124 vidis meccs áll, amivel 69. helyen áll klubunk örökranglistáján.

Az 50, kapott gól nélkül lehozott meccsnél a Vidi 1957 íródó NB-s történelmében mindössze négy hálóőr teljesített többet: Sebők Zsolt 55-tel zárt, Tímár Mihály 64-gyel, Kovács László 89-cel, míg Disztl Péter 104-gyel.

"Őszintén szólva nem tudtam róla, hogy elértem ezt a kerek számot, de különösen most, a születésnapomon kellemes érzéssel tölt el. Eddig 124 Vidi-mérkőzésen védtem, úgyhogy azt gondolom, ez elég jó statisztika! Természetesen szeretném megköszönni a csapattársaimnak, hogy ilyen kiválóan állják a sarat előttem. Nagyon örülök neki, hogy lassan négy évvel ezelőtt ide szerződtem, remélem, minél hamarabb meglesz a 100. kapott gól nélküli meccs is, azért az mégiscsak kerekebb. Remélem, szezon végén bajnoki címmel tudjuk megkoronázni teljesítményünket!" - fogalmazott Kovácsik Ádám a mérföldköve kapcsán.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek