hu en
2019. Január 30. 09:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Gyászol a Vidi-család

Rövid időn belül klubunk két legendája is távozott közülünk. Horváth Lajos hétfőn, Németh Lajos kedden hunyt el.

Klubunk mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy rövid időn belül két legendáját is elveszítette. Horváth Lajos 80 esztendős korában hétfőn, Németh Lajos pedig 88 évesen kedden távozott.

A Vidi korai éveinek egyik legnagyobb legendája Horváth II Lajos. A védőként és fedezetként is szereplő egykori kiválóság nagyon hosszú ideig, 1958-as debütálásától egészen 1968-ig szolgálta az akkor még VT Vasas néven szereplő klubot. Több mint 220 NB-s bajnokin állt a mindenkori vezetőedző rendelkezésére, csak a sorkatonai szolgálat miatt hagyott ki hosszabb időszakot. Ebből a számból - mintegy pályafutása megkoronázásaként - 3 jutott az NB I-re, hiszen az 1967-es NB I/B-s bajnoki cím után már kevesebbet játszott. A kiesés után vissza is vonult és 1969-től 1979-ig technikai vezetőként segítette a csapatot.

Németh Lajos 1955-től 1962-ig játszott az akkor még Vasas néven szereplő csapatunknál. A Kiskőrösi Petőfitől érkezett Fehérvárra, majd katonaként az Építőknél játszott, amely szakosztályának megszűnésekor igazolt hozzánk. Visszavonulását követően egy ideig szakosztályvezető-helyettes, majd a második csapat edzője lett. 1966-67-ben az Ikarusznál dolgozott, majd visszatért a VT Vasashoz, amey aztán Videotonná vált. Ismét a második csapat mellett dolgozott, ám a második félévre már az NB I-es gárda vezetőedzője lett. A kiesés után visszatért a tartalékokhoz, párhuzamosan Dr. Kalocsay Gézának és Kovács Ferencnek is pályaedzője volt, egészen 1977-ig. Ekkor távozott és az élvonalbeli Kaposvár, később a Veszprém vezetőedzője volt. 1982-ben visszatért és utánpótlásvezető lett, ezt a pozíciót 1990-ig, nyugdíjazásáig töltötte be. Öt évvel később ugyanebbe a pozícióba hívták vissza, 1998-ban végleg nyugdíjba vonult. Idős kora ellenére már ekkortájt számítógéppel és korszerű technikai eszközökkel mérte a labdarúgói teljesítményeit. Egészen 80 éves koráig dolgozott, utoljára a jégkorong sportágban.

Klubunk ezúton is őszinte részvétét fejezi ki Horváth Lajos és Németh Lajos rokonai, hozzátartozói számára.

Nyugodjanak békében!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek