hu en
2020. Január 29. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A hatodik helyen álló Újpest FC vendégei leszünk szombat este

A téli szünetben - eddig - három új, egy régi-új játékos érkezett a lila-fehérekhez. 

Szombat este 19:30-kor a Szusza Ferenc Stadionban lépünk pályára az OTP Bank Liga NB I 18. fordulójában. A 2019-2020-as szezont egy hazai, Puskás Akadémia FC elleni 3-1-es vereséggel, és egy 2-1-es DVTK elleni idegenbeli sikerrel kezdte az Újpest FC. Az eddigi 17 fordulóban hétszer nyertek és ugyanennyiszer kikaptak Zsótér Donáték, háromszor pedig döntetlent játszottak. A bajnokságban a harmadik legtöbb gólt - 26-ot - a lila-fehérek kapták, náluk többet csak a Kaposvár/Paks (33/33) és a DVSC (30) kapott. A lőtt gólok tekintetében - 23 találattal - a 6. helyen áll az Újpest.

Legeredményesebb játékosuk 8 góllal az a Feczesin Róbert, aki jelenleg még az NB I-es góllövő listát is vezeti, azonban tavasszal több élvonalbeli találatot már biztos, hogy nem szerez, hiszen télen az NB II-es Vasas együttesébe igazolt. Rajta kívül az alábbi játékosok távoztak télen a IV. kerületből: Fadgyas Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Kovács Lóránt (Sepsi OSK), Rosy Lubaki (szabadon igazolható), Karol Mészáros (SK Dynamo Ceske Budejovice), Bojan Szankovics (Irtis Pavlodar).

Természetesen nemcsak távozókról számolhatunk be, ugyanis négy labdarúgó érkezett télen Újpestre. Novothny Soma Dél-Koreából tért vissza, ahol kölcsönben szerepelt az elmúlt időszakban. A svéd harmadik ligából leigazolták a guineai Corso Moussa Traoré-t, Romániából érkezett Andreias Calcan, aki legutóbb Lyes Houri csapattársa volt.

"Calcan Romániában, az FC Viitorulban a csapattársam volt tavaly, együtt nyertünk Román Kupát és Szuperkupát. Ügyes, gyors támadó, aki mindkét oldalon bevethető. Korábban a holland élvonalban is futballozott. Főleg a kiszolgálásokban jeleskedik, de akkor sem jön zavarba, ha neki kell befejeznie egy akciót" - nyilatkozta Lyes Houri. 

A DVTK-ból Újpestre igazolt Bacsa Patrik, akinek viszont nem sikerült valami jól a debütálása, hiszen a DVSC elleni tavaszi szezonnyitón csereként pályára lépve alig 5 perc alatt a kiállítás sorsára jutott a 4-0-ra elveszített találkozón.  

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek