hu en
2018. November 15. 23:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
VÁLOGATOTT
Pátkaival és Kováccsal a soraiban nyert a magyar válogatott

Az észtek elleni 2-0-s sikerrel jelentősen nőtt az esély a bennmaradásra a Nemzetek Ligája C divíziójában.

A magyar válogatott november 15-én 20:45-ös kezdettel Észtországot fogadta a Nemzetek Ligája első kiírásának ötödik csoportmérkőzésén. A tét ezúttal nem a feljutás volt - amelyre matematikai esélyünk már nem mutatkozott a meccs előtt sem -, hanem egy nagy lépés megtevése a bennmaradás biztosítása felé.

Marco Rossi szövetségi kapitány két Vidi-játékost jelölt a kezdő tizenegybe: Kovács István és Pátkai Máté egyaránt a középpályán kaptak szerepet, míg a kispadon Kovácsik Ádám és Vinícius Paulo ültek. A kezdő névsora az alábbi volt: Dibusz - Baráth, Orbán, Kádár, Korhut - Nagy Á., Pátkai - Nagy D., Kalmár, Kovács I. - Szalai.

Bár az első komoly helyzet az észtek, név szerint Vihmann előtt adódott, az első gólra nem kellett sokat várnunk: Kalmár sarokrúgását a 8. percben Willy Orban bólintotta a vendégek kapujába. A folytatásban Aksalu kapus több bakija késztette felhördülésre drukkereinket, a 33. minutumban pedig Nagy Dominik 16 méteres kapáslövése kerülte el a kaput. Három perccel később Pátkai dolgozott a tizenhatos előterében szépen, kulcspasszát Kalmár durrantotta mellé.

A félidőre 1-0-val vonultak a felek, a szünet után pedig csakhamar a találkozó legnagyobb bravúrját mutatta be az észt hálóőr: Kalmár szabadrúgása után Orban közvetlen közelről fejelt kapura, de Aksalu reflexmozdulattal kitolta. A 63. percben Pátkai szabálytalankodott Antonovval, amiért sárgát kapott, így a vasárnapi, Finnország elleni összecsapáson eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára.

A 69. percben kettőre nőtt az előnyünk: Nagy Ádám támadta le a labdát elrúgni készülő védőt, középpályásunkról az észt kapu felé pattant a labda. Aksalu rosszul számította ki a játékszer pörgését, kilépett, majd visszahőkölt, Szalai pedig fejjel átemelte.

Ezután már sorjáztak a lehetőségeink: Pátkai, majd kisvártatva Dzsudzsák is mintegy 20 méterről lőtt, másodjára a kapus tornázta ki. A mérkőzés további részét is kontrollálta a magyar válogatott, több kisebb helyzet is adódott - Dzsudzsák a tizenhatoson belülről tüzelt mellé -, de az állás már nem változott. Pátkai Máté és Kovács István végigjátszották a 90 percet, Kovácsik Ádám és Vinícius Paulo viszont ezúttal nem léptek pályára.

Mivel a csoport másik mérkőzésén Görögország hazai környezetben egy öngóllal 1-0-ra felülkerekedett az eddig 100%-os finneken, a mieink maradtak a harmadik helyen. Az utolsó felvonás vasárnap a már biztos csoportelső Finnországgal szemben következik.

UEFA Nemzetek Ligája, 5. forduló
Magyarország - Észtország 1-0 (1-0)
Gól:
Orban (8.), Szalai (69.)
A magyar válogatott összeállítása: Dibusz - Baráth, Orbán, Kádár, Korhut - Nagy Á., Pátkai - Nagy D. (Dzsudzsák, 65.), Kalmár (Kleinheisler, 84.), Kovács I. - Szalai (Böde, 76.)

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek