hu en
2018. Április 11. 20:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
4-1-re győztünk a Honvéd otthonában

Pontszámban beértük az FTC-t a tabella élén! Lazovics duplázott Kispesten, és betalált Nikolov, valamint Vinícius is.

OTP Bank Liga NB I, 2017-2018, Tavaszi szezon, 21. fordulóMeccs center 
1-4
(0-1)
Lanzafame 57
Budapest Honvéd FC:
Gróf -- Gazdag, Lanzafame, Ikenne-King, Eppel, Heffler, Banó-Szabó (Májer 75), Kamber, Holender (Lukács 72), Kosút, Nagy
Nikolov 35, Lazovics 54, Vinícius 65, Lazovics 80
Videoton FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Juhász, Nego -- Hadzic (Varga 87) -- Pátkai, Nikolov -- Huszti (Kovács 81) -- Lazovics (Scsepovics 83), Stefan Scsepovics
2018.04.11. BudapestBozsik Stadion17 fok, felhősJátékvezetők: Bognár TamásGeorgiou TheodorosSzécsényi IstvánVígh-Tarsonyi GergőSzőts GergelyZierkelbach Péter

A 21. fordulóból halasztották el a tavalyi bajnok elleni rangadónkat április 11-re. A Bp. Honvéd zsinórban az utolsó három hazai bajnokiját megnyerte, míg mi a legutóbbi három idegenbeli bajnokinkon nyeretlenek maradtunk. A találkozó tétje számunkra nem kevesebb volt, mint az, hogy egy esetleges győzelemmel pontszámban utolérhetjük a listavezető FTC-t. Marko Nikolics ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint legutóbb az Újpest ellen, a kispadon is csak egy változás történt a hétvégi bajnokinkhoz képest, a betegségéből felgyógyult Scsepovics került a keretbe Szolnoki helyett.

Az első nagy gólhelyzetre 15 percet kellett várni. Ekkor Stopira vezette a labdát a Honvéd 16-osának előterében, majd Lazovicsot hozta játékba, aki gyönyörűen passzolt Stefannak, csatárunk azonban kapu mellé lőtt körülbelül 7 méterről. A 22. minutumban Lazovics vette át szépen Nikolov labdáját, majd 17 méterről egyből kapura fordult és lőtt, Gróf védett. A 34. percben Juhász fejesét még bravúrral hárította a hazaiak kapusa, egy perccel később azonban már tehetetlen volt.

Lanzafame szabálytalansága után Huszti ívelte kapu elé a labdát, ahonnan Lazovics csúsztatta azt tovább fejjel épp Nikolov elé, ő pedig higgadtan emelte át a játékszert közelről a kivetődő Gróf felett (0-1). Ez volt macedón válogatott középpályásunk eső vidis gólja, amit három perc múlva rögtön követhetett volna a második is, de Lazovics beadásáról egy hajszállal lemaradt. Az első játékrészt Ikenne-King és Huszti páros sárga lapot érő kakaskodása zárta.

Szünetben egyik mester sem cserélt. A második félidő elején előbb ápolni kellett pár percig Nikolovot, majd az 54. minutumban macedón középpályásunk mutatott be egy szép szólót, de végül a helyzetet kihagyta, azonban a Honvéd kapuja nem szabadult fel, Nego beadását pedig Lazovics fejelte a hálóba (0-2).

Három perccel később szépítettek a hazaiak, Nagy szabadrúgását követően Kamber fejelte kapu elé a labdát, melyet Lanzafame becsúszva, ballal a bal alsóba lőtt az ötösről. Kovácsik még beleért, de nem védhetett (1-2).

A hazai szurkolók vérszemet kaptak, szerencsére azonban gyorsan sikerült a kedélyeket lehűteni. Huszti tekert kapu elé egy szögletet, melyre kitűnő ütemben érkezett az ötösön belülre Vinícius, és a kapuba juttatta a labdát (1-3).

Egy perccel később Stopira is betalált, de leshelyzetből tette ezt, így maradt az 1-3. Tíz perccel a vége előtt Stefan vett le nagyon szép mozdulattal egy labdát a hazai 16-os előterében, majd becsapta védőjét, megindult az alapvonal felé, onnan pedig visszatette a második hullámban érkező Lazovicsnak a játékszert, aki 13 méterről nem hibázott (1-4).

A végén még Scsepovics is lőhetett volna egy gólt, azonban öt méterről leadott lövését bravúrral fogta Gróf.

Győzelmünkkel utolértük pontszámban a listavezető FTC-t. Utoljára még tavaly decemberben, a 18. forduló után állt azonos pontszámmal az élen a két csapat - akkor jobb gólkülönbségünknek köszönhetően még mi voltunk az elsők. Folytatás szombaton délután a Mezőkövesd otthonában.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek