hu en
2018. Április 08. 13:29  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Kétgólos hátrányból mentett pontot a Vidi II a listavezető Kaposvár ellen

A vendégek már a 2. percben megszerezték a vezetést, a félidőben 2-0-ra vezettek, a végén mégis ők örülhettek jobban az egy pontnak.

NB III Nyugati csoport, 2017-2018, Tavaszi szezon, 22. fordulóMeccs center 
2-2
(0-2)
Bolla 75, Tarnóczi 82
Videoton FC II:
Tujvel -- Tamás, Lőrincz (Pápai 64), Réti, Szabó (Gruber 72), Hadzic, Torvund Alexander (Tarnóczi 64), Bolla, Mocsi, Szolnoki, Tóth Bence
Andorka 2, Kollega 32
Kaposvári Rákóczi FC:
Slakta -- Fodor, Godzsajev-Telmán (Nagy 72), Nagy, Sóron, Andorka, Hadaró, Szakály, Ur, Ivancsics, Kollega (Sárközi 65)
2018.04.08. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Móri Tamásdr. Bede TamásRigó Martin

Nosztalgikus hangulatba kerülhettek azok a Vidi szurkolók, akik vasárnap délelőtt kilátogattak Sóstóra a Vidi II - Kaposvár NB III-as bajnokira, ugyanis több olyan egykori labdarúgót is felfedezhettek a pálya mellett, akik a 90-es évek végén mindannyian a fehérvári csapatban futballoztak. Waltner Róbert a vendég csapat vezetőedzőjeként, Milinte Árpád a Vidi II kapusedzőjeként, Szalai Tamás az NB I-es csapat pályaedzőjeként, míg Zombori Zalán nézőként volt jelen az összecsapáson. Az NB I-es keretből ezúttal kilenc játékosra számíthatott Tímár Krisztián (Tujvel, Tamás Krisztián, Réti, Szabó Bálint, Elvir Hadzic, Tóth Bence, Bolla, Mocsi és Szolnoki).

Ősszel a két csapat kaposvári találkozóján nem kis meglepetésre 1-0-ra nyerni tudtunk. Ezúttal azonban már a 40. másodpercben megszerezhette volna a vezetést a Kaposvár, Sóron egyedül vezethette a labdát Tujvelre, kapusunk azonban nagy bravúrral védett. Egy perccel később ismét átjátszották a vendégek a védelmünket, Andorka pedig nem hibázott (0-1). A folytatásban is a szél által támogatott Kaposvár maradt támadásban, Tujvelnek több nagy védést is be kellett mutatnia ebben a játékrészben. Fél óra játék után Kollega közeli bombagóllal növelte a vendégek előnyét (0-2). Ezt követően magasabb fokozatba kapcsoltunk, igyekeztünk még a szünet előtt megszerezni a szépítő találatunkat, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott.

Félidőben Tímár Krisztián próbálta felrázni a fiatalokat, és példaként említette a szombati manchesteri házi rangadót, amelyen a City 2-0-ra vezetett a szünetben, azonban a United a második félidőben fordítani tudott. Ahogy teltek a percek, úgy sikerült egyre fokozni a vendégcsapatra nehezedő nyomást, majd a 64. perc sorsdöntőnek bizonyult, ekkor küldte ugyanis Tímár Krisztián pályára Tarnóczi Rolandot, aki előbb egy szenzációs labdával ugratta ki Bollát, utóbbi pedig 13 méterről nem hibázott (1-2), majd a 82. percben hatalmas bombagólt szerzett (2-2). A két fehérvári találat között Tujvelnek is akadt dolga, előbb Sóron közeli lövését, majd Andorka fejesét kellett védenie. Az utolsó tíz percben mindkét csapat küzdött a győztes gólért, ehhez pedig mi álltunk közelebb. A 88. percben Mocsi vezethette a kapusra a labdát, és szépen emelte azt át a kifutó hálóőr fölött, a Kaposvár szerencséjére a labda azonban néhány centivel elkerülte a kaput.

Nagy iram, látványos játék, szép gólok és izgalmas futball jellemezte az összecsapást, melyen fiatal csapatunk közelebb állt a győzelemhez. Legközelebb jövő hét vasárnap a Csepel otthonába látogatunk.

TÍMÁR KRISZTIÁN: "Sajnos fiatal csapatom ismét elkövetett néhány hibát védekezésben az első tíz percben, amit egy ilyen rutinos csapat, mint a Kaposvár, kegyetlenül ki is használt. Büszke vagyok azonban a srácokra, hiszen végig volt bennük tartás, és az utolsó percig hittek a győzelemben. 0-2-nél sem adtuk fel. Ha a második félidőben még hatékonyabban használjuk ki a helyzeteinket, akkor ma 3 ponttal gazdagodtunk volna. Ettől függetlenül minden elismerésem a fiataloké, akik remélem most már elhiszik, hogy a befektetett meló előbb-utóbb meg fog térülni."

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek