hu en
2019. Április 06. 21:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Huszti 90. percben szerzett góljával nyertünk a Honvéd ellen

Nagy küzdelmet és kevés helyzetet hozott csapatunk szombat esti, Honvéd elleni bajnokija, de a 90. percben Huszti megszerezte a győzelmet jelentő Vidi-gólt.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Tavaszi szezon, 27. fordulóMeccs center 
0-1
(0-0)

Budapest Honvéd FC:
Gróf -- Batik, Lovric, Kamber -- Uzoma, Nagy, Gazdag, Heffler, Mezghrani -- Holender, Danilo (N'Gog 63)
Huszti 90
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Juhász, Nego -- Hadzic (Elek 81), Nikolov (Hodzic 65), Pátkai -- Milanov (Huszti 73), Kovács -- Futács
2019.04.06. BudapestÚj Hidegkuti Nándor Stadion2187 nézőJátékvezetők: Vad II IstvánSzalai BalázsMárkus TamásVarga ZsoltSzilasi SzabolcsTakács János

Az OTP Bank Liga NB I 27. fordulójában a Bp. Honvéd ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban léptünk pályára. Ellenfelünk a kezdés előtt az 5. helyen állt a tabellán, a mieink pedig a második helyről várhatták a szombat esti találkozót. Szerda este mindkét együttes Magyar Kupa-meccset játszott, a fővárosiak a Budaörsöt 4-2-re, míg mi az FTC-t 2-0-ra győztük le. 

Az első félidőben inkább a küzdelem dominált, nagy helyzetet nem sokat jegyezhettünk fel. Az első lehetőség a piros-feketék előtt adódott, a 23. percben egy előrefejelt kirúgásra Holender startolt rá, Kovácsik visszatáncolt, a csatár a tizenhatoson belülről, Vinícius szorításából lőtt, kapusunk hatalmasat védett! Félóra játékot követően Milanov középre adása kis híján a ziccerben helyezkedő Nikolov elé pattant, de végül Grófé lett a játékszer.

Három perccel később Holender a bal oldalról egy az egyben találta magát Juhásszal, az alapvonal felé húzott, majd élesen belőtte középre a játékszert amely Kovácsikról szögletre pattant. A 41. percben Vinícius szabálytalankodott Holenderrel szemben mintegy 20 méterre a kapunktól, a szabadrúgást a sértett végezte el, a labda Futácsról szögletre pattant. Ez volt az első félidő utolsó említésre méltó eseménye. 

A második játékrész legelején, a 47. percben Kovács passza után Nego vezette a labdát a tizenhatos oldalvonalának közelében, amikor hátulról összeakasztották a lábát - Vad II szerint Uzoma szabálytalansága még kívül volt, így szabadrúgást végezhettünk el. A labda mögé Milanov állt, lövését azonban Gróf védeni tudta. Az 50. minutumban Nego beadására Futács érkezett, azonban jobbal a kapu fölé lőtt mintegy 6 méterről. 

A 73. percig kellett várni a következő lehetőségre, ekkor Gazdag 23 méteres lövése került el Kovácsik kapuját. Közben Marko Nikolics cserékkel igyekezett felrázni csapatunkat, érkezett Hodzic és Huszti is. A küzdelemre jellemző volt, hogy Vad II mindkét oldalra sok sárga lapot osztott ki. A 80. percben Lovric lövése ment nem sokkal kapu mellé.  Egy perccel később Huszti szabadrúgása után Stopira éles szögből lőtt kapura, Gróf nagyot védett.

Két perccel a vége előtt Stopira beadására érkezett Hodzic jó ütemben, azonban öt méterről kapu mellé lőtt. A csattanóra 90 percet kellett várni, ekkor ismét Stopira adott kapu elé, az ötösön belül pedig Huszti Szabolcs emelkedett a legmagasabbra, és védhetetlenül fejelt Gróf kapujába (0-1). Győztünk, de korábban a Ferencváros is nyert a Paks ellen, így csapatunk hátránya továbbra is 8 pont.

A következő fordulóban a harmadik helyen álló Újpestet látjuk vendégül a MOL Aréna Sóstóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek